Bekijk alle nieuws

5 tips om je keuken (goedkoop) te renoveren

Heeft je oude keuken zijn beste tijd gehad, maar is er geen budget om een volledig nieuwe keuken te kopen? Dan ben je toe aan een keukenrenovatie. Dat kan zelfs zonder kap- of breekwerk: je beslist zelf hoe ver je erin gaat. Dit is wat je allemaal kunt doen om je keuken budgetvriendelijk op te knappen.

 

1.  Nieuwe deuren en grepen

Zelfs als je enkel de kastdeuren vervangt en de corpussen van je kasten laat staan, krijgt je keuken een volledig nieuwe look. Van een landelijke keuken kan je een moderne maken en vice versa. De voorwaarde is wel dat je corpussen nog in goede staat zijn. Controleer dus zeker eerst of ze al dan niet doorbuigen. Kastdeuren zijn er in veel verschillende materialen, van gelakte MDF tot massief hout, laminaat, fineer of zelfs glas. Je smaak en budget zullen bepalend zijn. Voor een nog groter effect raden we aan de deurgrepen ook te veranderen.

 

2.  Nieuw werkblad

Werkbladen zijn er in kunststof, beton, marmer, hout, composiet, laminaat, terrazzo, graniet, roestvrij staal… Door een ander werkblad te kiezen, verander je gegarandeerd de stijl van je keuken. Ga na wat de voor- en nadelen van al deze materialen zijn vooraleer je een keuze maakt. Je kan nog een stapje verder gaan door ook de kranen en de spoelbak te veranderen. Advies nodig bij je keuzes? Vraag raad aan een keukenspecialist van De Abdij Keukens.

 

3.  Tegels vervangen

Een spatwand in tegels kan klassiek of druk ogen. Nieuwe tegels geven je keuken al meteen een mooier en moderner aanzicht. Weet dat er ook alternatieven zijn voor tegels, zoals spatplaten van glas of inox. Ook daar komt wel wat afbreek- en stucwerk bij kijken, maar het resultaat is vaak verbluffend. Wil je geen spatplaat?

Dan kan je de tegels ook verven met muur- of latexverf en ze nadien vernissen.

 

4.  Toestellen vervangen

Niet alleen voor de look van je keuken, ook voor het drukken van je energiefactuur kan het interessant zijn om je koelkast, vaatwasser, oven en/of dampkap te vervangen. Kom eens langs in een van onze toonzalen en vind snel de meest energievriendelijke keukentoestellen die passen binnen jouw budget.

 

5.  Uitbreiden

Misschien ben je helemaal nog niet uitgekeken op je keuken, maar heb je gewoon plaats tekort. Een van onze keukenadviseurs bekijkt of je keuken kan worden uitgebreid door kasten of losse modules in dezelfde materialen toe te voegen. Hij of zij geeft je graag ook nog veel meer tips voor een geslaagde keukenrenovatie.


Toch een volledig nieuwe wind en sfeer door je woning laten waaien? Dan kies je beter voor een nieuwe keuken. Renoveren is immers altijd een tussenoplossing. Ook voor wie een beperkt budget heeft, ligt een kwalitatieve keuken binnen handbereik.

Neem dus zeker eens een kijkje bij onze nieuwe keukens of toonzaalkeukens!