Bekijk alle nieuws

De laatste keukentrends van 2016 en 2017

Trends komen en trends gaan. In de keukensector is dit eigenlijk niet zoveel anders. Elk jaar, en eveneens door het jaar heen, komen er weer nieuwe keukentrends tevoorschijn. Als keukenspecialist is het onze taak om steeds op de hoogte te zijn van elke aankomende trend in de keukenwereld en dit natuurlijk ook door te geven aan onze klant. Want wie wilt er nu geen keuken die beantwoord aan de laatste trends. Keukentrends handelen daarbij niet enkel over de look of stijl van een keuken, maar eveneens over het gebruik van materialen, toestellen, opstellingen en ga zo maar even door. Een tijdloze keuken die meesurft op de trends, dat kan dus perfect mogelijk. In dit artikel bespreken we dan ook de verschillende trends van 2016 en 2017. 

Trend 1: Zwevende kasten

Als je klein woont of een kleine keuken hebt en je wilt deze groter laten ogen, dan is dit de trend die jou zal helpen.  Zwevende kasten zijn keukenkasten die boven de muur hangen, zonder gebruik te maken van poten. Zwevende kasten kunnen laag  hangen, maar eveneens op hoofdhoogte. Door kasten zwevend op te hangen creëer je een doorstroming van licht en vergroot je het ruimtelijk gevoel. Bovendienzorgen dergelijke zwevende kasten voor een luxueze uitstraling van je keuken. Het extra voordeel zit zonder twijfel ook in het kuisen van de keuken, want met zwevende kasten moet je je tijdens het poetsen geen zorgen maken, want zwevende kasten maken het niet alleen veel makkelijk om te kuisen, maar de kasten beschadigen is in deze eigenlijk ook zo goed als onmogelijk. Door toevoeging van indirecte verlichting kan je de keuken speels maken, zonder daarbij kastruimte in te boeten. Hiermee combineer je eigenlijk twee keukentrends in één: zwevende keukenkasten en verlichting, maar op dat tweede komen we later nog terug.

 

Trend 2: Geïntegreerde laadstations

Erg nieuw zijn de draadloze oplaadstations voor je smartphone niet meer, tegenwoordig zie je ze overal. Draadloze oplaadstations voorzien je elektronische toestellen zoals smartphone of tablet van energie zodat ze opladen door het toestel eenvoudig op het station te leggen. Wat wel nieuw is dat we dergelijke laadstation vandaag ook perfect in je kookeiland kunnen integreren. Gedaan met de kabels voor de tablet, en ook je smartphone kan je rustig naast je leggen zonder belemmering.

 

Trend 3: Verlichte keuken

Verlichting is altijd een belangrijk aspect geweest van een keuken, dus dat op zich is geen speciale trend. Verlichting in te keuken is voornamelijk belangrijk omdat dit je toelaat comfortabel te werken, zoals bijvoorbeeld lichten aan de dampkap. Nu de keuken vaker en vaker in de leefruimte geintegreerd wordt, is het tevens belangrijk mooi te belichten wanneer de keuken niet gebruikt wordt. Deze soort belichting is dan ook een trend die we vaker zien terugkomen bij de keukens, het gaat hier over indirecte, directe of diffuus verlichting. Een combinatie hiervan laat je toe op elk moment de gepaste verlichting te voorzien. Naast dergelijke soort verlichting, worden ook de ladenkasten en deurtjes vaker en vaker uitgelicht door middel van bijvoorbeeld een ledstrip of spot. Deze spots of ledstrips kunnen zich onder het werkblad bevinden, maar ook onder hangende keukenkasten. De mogelijkheden met dergelijke belichting zijn eigenlijk eindeloos. Je plint uitlichten? Of je greeplijst?  Je werkblad door middel van indirecte verlichting uitlichten? Enkele gerichte spots om het werkcomfort te verbeteren?  Het kan allemaal.

 

 

Trend 4: Industriële look

De industriële look heeft langzaam, maar zeker zijn intrede gedaan in het alledaags interieur. Na het interieur van de woonkamer, volgt de keuken. Keukens met een stoere uitstraling en industriele accessoires is iets waar meer en meer vraag naar is. Deze zijn momenteel dan ook erg populair. In combinatie met natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld beton, inox, glas, hout en aardewerk, bekom je al snel een authentieke look. Deze trend van de industriële accenten is eigenlijk een logische opvolger van de metaal trend. Metaal als basismateriaal of metaalkleuren als afwerking was iets wat eind 2015 en begin 2016 al werd gespot als trend in de keukenwereld. Net zoals deze trend is het de kunst hier om de keuken af te werken met accessoires en eyecatchers die de look van de keuken compleet maken. 

 

Trend 5: Zwarte keukens

Witte keukens is iets wat altijd zal blijven bestaan en ook nooit helemaal zal weggaan. Al zien we de laatste jaren een duidelijke verschuiving naar meer kleur in bijvoorbeeld de details of keukenkasten. Waar mensen vroeger voor lichte uitvoeringen kozen, al dan niet in een reflecterende hoogglans uitvoering, doet de gezelligheid opnieuw zijn intrede. Gezelligheid bekomt men namelijk door gebruik van contrasterende materialen en kleuren om zo het karakter van de keuken te versterken. En welke kleur is nu meer contrasterend dan zwart? Een zwarte keuken betekent weliswaar dat de donkere kleur moet gecompenseerd worden door middel van diverse soorten verlichting, wat ook zal bijdragen tot de intiemere sfeer. Belangrijk is wel het verkrijgen van genoeg lichtinval om zeker overdag de keuken niet in een “zwart gat” te doen vallen.

 

 

 

 

Trend 6: Hout, hout en hout

Hout, het is eigenlijk nooit echt weg geweest. Het gebruik van hout elementen in de keuken is altijd al populair geweest, hetgene dit jaar verschilt is dat we nu een stijgende populariteit waarnemen in het gebruik van écht, natuurlijk hout.  Het gaat hier niet enkel over gebruik van hout in de keukenkasten of alles afwerkingselement, maar ook échte houten werkbladen zijn weer bezig aan een opmars. Bij Keukens De Abdij werken wij met de hoogste kwaliteit met een garantie tot wel 40 jaar op de massief houten werkbladen. Verschillende soorten hout, alsook de bewerking die erop volgt, bepalen de kleur en grofheid van de structuur. Perfect als werkblad, tafelblad, of accentkleur. Hout heeft bovendien bacterie-dodende eigenschappen en is relatief hitte- en stootbestendig.

 

Trend 7: 3-in-1 kranen

De kokend waterkraan is al een tijdje op de markt. Ongeveer in 2015 is de kokend waterkraan écht doorgebroken. Een kokende waterkraan heeft het grote voordeel dat het water gewoon direct kokende uit de kraan komt gestroomd. Hierdoor hoeft u geen water meer te koken, wat u ook eveneens redelijk wat tijd bespaart bij het maken van een tasje thee of bij het klaarmaken van pasta. Zoals we al zeiden, is de kokende waterkraan als een tijdje in het lang, maar een belangrijke trend die wij nu zien aankomen dat zijn kranen met koud, warm, kokend én gefilterd of gekoeld water. Deze kranen zijn namelijk nog maar net op de markt. Bij kokende waterkranen denken de meesten allicht aan Quooker, maar dit is niet het enige bedrijf dat dergelijke kranen op de markt brengt. Floww is een bedrijf dat destijds de 3-in-1 kranen op de markt bracht. En nu zijn ze terug, met een verder geëvolueerde kraan die naast het kokend water, warm en koud water, tevens ook gekoeld water of gefilterd water aanbiedt. Een glas fris water kan je vanaf heden dan ook gewoon uit je kraan laten stromen. Makkelijk en gezond!

 

 

Ontdek deze trends bij Keukens De Abdij

Uiteraard brengen we u niet enkel op de hoogte van de  verschillende trends, maar kan u deze ook terugvinden bij Keukens De Abdij. Onze keukenadviseurs en binnenhuisarchitecten staan elke dag van dinsdag tot zondag klaar met advies op maat van uw toekomstige keuken. Wij zetten deze trends om in uw  droomkeuken!

 

Plan alvast uw toekomstige keuken zelf met onze gratis online keukenplanner.

 

ONTWERP  GRATIS  UW  KEUKEN

 

Daarnaast bent u ook altijd welkom in één van onze vestigingen in Ninove, Waasmunster, Boutersem, Zemst én Waregem om inspiratie op te doen.  Beleef uw keuken!


MAAK NU EEN AFSPRAAK