Bekijk alle nieuws

De perfecte keuken kiezen in 4 stappen

Je droomkeuken kiezen? Een tijdrovende bezigheid, want je koopt ze misschien maar één keer in je leven. Bovendien zijn er vandaag de dag zoveel types en uitvoeringen dat je al snel de weg kwijt raakt in het aanbod. Welke mogelijkheden zijn er precies? Ga je voor esthetiek, functionaliteit of beide? En hoe stem je die keuze af op je budget?

Kies de perfecte keuken in 4 stappen.

1. Breng de context in kaart

Wat zijn de omstandigheden? Hoeveel ruimte heb je en ga je voor een grote of kleine keuken? Natuurlijk speelt ook de indeling een grote rol: hoekkeuken, wandkeuken of een kookeiland.

Wat wil precies doen in je keuken? Alleen maar koken of ook eten? Voor een woonkeuken heb je natuurlijk wat meer ruimte nodig.

Je context, dat betekent ook de leidingen. Soms zorgen die voor beperkingen, bijvoorbeeld de plaats van de afvoerleiding van je dampkap. Tip: breng alle vaste punten goed in kaart voor je een keuken gaat kiezen, want anders kom je voor verrassingen te staan.

2. Bepaal je budget

Hoeveel geld kun je spenderen aan je keuken? Je budget bepaalt voor een groot deel je mogelijkheden, want keukens vind je in alle prijsklassen. Van 2.000 tot 40.000 euro of zelfs meer.

Opgelet, zoals zo vaak geldt ook voor keukens dat goedkoop vaak duurkoop is. Als je een keuken voor de rest van je leven zoekt, investeer je ook best wat meer.

3. Informeer jezelf

Tijd om aan het echte werk te beginnen: de informatieronde. Welke keukens zijn er zoal en hoe zien ze eruit? Spring eens binnen in ons toonzaal en ontdek het aanbod in verschillende stijlen en kleuren. Heb je specifieke vragen, stel die dan gerust aan een van de medewerkers. Ze vertellen jou graag meer over de mogelijkheden.

4. Stel een dossier samen

Je verzamelde ondertussen heel wat informatie via het internet, ter plekke of in folders en brochures. Ontdek de opties en prijs- en kwaliteitsverschillen en breng de informatie samen in een dossier. Op die manier krijg je een beter zicht op je toekomstige keuken. Of stel een lijstje samen met kleuren, materialen, stijlen en apparaten.

Advies nodig? Bezoek een van onze vestigingen in Ninove, Waasmunster, Boutersem, Zemst of Waregem. Onze medewerkers helpen jou de juiste keuken te kiezen.


MAAK NU EEN AFSPRAAK

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul dit onderstaande formulier in en wij contacteren je zo snel mogelijk.