Bekijk alle nieuws

Energieprestatie van jouw woning

Je bent aan het bouwen dus je bent zonder twijfel op de hoogte van de steeds strenger wordende regelgeving rond de energieprestatie van jouw woning.
Je wordt overstelpt met allerhande informatie rond ventilatiesystemen en energiebesparende maatregelen zoals een zonneboiler en warmtepomp.
Ook de keuze van jouw dampkap zal afhankelijk zijn van de keuze die je gemaakt hebt wat betreft het ventilatiesysteem. Dampkappen waarbij de damplucht rechtstreeks naar buiten wordt getransporteerd zijn eigenlijk nefast voor zowel een ventilatiesysteem C+ als een ventilatiesysteem D.
Waarom? Naast de kooklucht gaat er ook heel wat warmte verloren en wordt er als het ware heel wat energie verspild.
Dampkappen met recirculatie bieden hiervoor de ideale oplossing. Hierbij wordt de damplucht als het ware gefilterd en opnieuw de keukenruimte ingestuurd. Koolfilters staan in voor de absorptie van vetdeeltjes en geurtjes.
Door zijn volledig autonome werking zijn recirculatiedampkappen de idéale oplossing boven een keukeneiland omdat zij perfect zwevend in de ruimte kunnen worden geplaatst.
Wil je liever geen zwevende dampkap? Dan kan je kiezen voor een afzuigsysteem waarbij de afzuiging geïntegreerd is in de kookplaat.

 

Bora afzuigsysteem

 

De prijzen van recirculatiedampkappen zullen variëren afhankelijk van de levensduur van de koolstoffilters. Want deze laatste zijn uiteraard onderworpen aan onderhoud en zijn na X aantal kookuren aan vervanging toe. Er zijn ook hervulbare filters waarbij enkel de koolstofkorrels vervangen dienen te worden.
Bij Keukens De Abdij vind je beslist de juiste dampkap want wij werken samen met zeer gekende namen in de branche zoals Venduro en Novy.
Maak dus snel jouw exclusieve afspraak of kom langs in één van onze toonzalen.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul dit onderstaande formulier in en wij contacteren je zo snel mogelijk.