Bekijk alle nieuws

Keukentrends 2018

2017 is nog niet voorbij maar toch zijn we al benieuwd naar wat 2018 voor ons in petto heeft!
Zo zien we dat het gebruik van natuurlijke kleuren ook in 2018 niet aan populariteit verloren heeft! Echter zal de combinatie met andere kleuren en diverse materiaalsoorten net iets gedurfder zijn!
Eveneens willen we iedereen warm maken om zelf verse kruiden in de keuken te bewaren. We geven u alvast een overzichtje van welke keukentrends je in 2018 mag verwachten!

 

Ethnic nature

In 2018 willen we de natuur letterlijk in onze keuken brengen! Groen, aardetinten, grof hout én gouden of koperen metalen omschrijven alles wat de trend ethnic nature inhoudt.
Hout waar de nerven goed te zien zijn, gekleurde spoelbakken, koperen verlichtingsarmaturen en olijfgroene kookpotten zullen “ethnic nature” geïnspireerde keukens een sfeervol en warm karakter geven!

 

 

Monochroom

“Ton sur ton” is een term die u misschien kent vanuit de modewereld. Maar ook in de keukenbouw is dit dé trend van 2018.
Het komt er eigenlijk op neer om kleuren uit dezelfde kleursoort met elkaar te combineren maar dan in een mix van een donkere of lichtere nuance zoals bijvoorbeeld zacht kiezel-grijs en antraciet.
Ook al is het dezelfde kleur, het is allesbehalve saai!

 

 

Innovatieve afzuiging

De innovatieve afzuiging is ondertussen alom gekend. Beetje bij beetje wint deze in populariteit.
Door de steeds strenger wordende regelgeving rond ventilatiesystemen e.d. worden zij nu meer dan ooit toegepast in de keuken.
Zo bestaan er onzichtbare dampkappen waarbij de dampkap en de kookplaat vervaardigd zijn uit één geheel. Dampen en geurtjes worden op een stille manier aan de bron weg genomen. Geen blok meer boven u hoofd én een opperbest rendement. Dé ideale oplossing dus voor keukeneilanden!

 

Indoor gardening

Geen groene vingers maar gebruikt u toch graag verse kruiden in de keuken? Dan is indoor gardening beslist iets voor u! Het vraagt immers geen overdreven handigheid of specifieke kennis én ze geven uw keuken een frisse toets!
Peterselie, bieslook, basilicum,…. Het zijn kruiden die perfect binnenshuis kunnen gedijen
Houdt er bij het keukenontwerp wél rekening mee dat, afhankelijk van de kruiden die u graag wenst, licht al dan niet essentieel is. De hoeveelheid licht varieert voor elke plant afzonderlijk.
Hergebruik glazen potten, oude blikken of gieters als plantenpot om een natuurlijke uitstraling te creëren en uw keuken is helemaal af!

 

 

Wilt u meer inspiratie opdoen in onze toonzalen of wenst u advies op maat? Dat kan! Bekijk hier onze openingsuren!