Bekijk alle nieuws

Keukentrends in 2017

Wat zijn de nieuwe keukentrends in 2017? En welke keukens veroveren dit jaar de markt?

Woonkeukens

Woonkeukens waren al in opmars in 2016 en die trend zet zich ongetwijfeld door. Helemaal mee? Dan integreer je de keuken volledig in de leefruimte. Je gebruikt dan dezelfde kasten voor de twee ruimtes zodat ze één geheel vormen.

Ook hip: een scheidingswand tussen je keuken en living of bureau. Meestal bestaat hij uit laminaat. Natuurlijk kies je ook de kleuren die bij de rest van je interieur passen.

 

Veel opbergruimte

Je hebt nooit te veel kasten of andere opbergruimte in een keuken, want er valt altijd wel iets weg te steken. Potten, pannen, kruiden, flessen… Laat kasten op maat maken en zorg voor voldoende afwisseling in de hoogte en diepte. Zo creëer je een harmonisch en dynamisch geheel.

Nieuwe materialen

Ook de keuze van materialen is trendgevoelig. Momenteel in opmars? Geplante eik voor een rustieke stijl. Combinaties van glas met smeedwerk winnen ook populariteit, zeker in landelijke keukens met veel hout.

Frontlaminaat koop je nu ook in glanzende uitvoering. Zo creëer je een stijlvol effect in je keuken. Ook hip: keukens volledig in hout, van de kasten tot het werkblad.

Aardse en natuurlijke kleuren

Bruin-, blauw- en groentinten worden het helemaal in 2017. Meestal gaat het om de warmere kleurvarianten, bijvoorbeeld vergrijsd blauw en mosgroen.

 

Bredere kasten en lades

Horizontale keukenkasten en –lades zien we almaar meer opduiken. Zo ontstaat er meer opbergruimte en wordt die ook efficiënter benut. En je reduceert het meubilair in de keuken.

 

Ronde hoeken

Ronde in plaats van rechte hoeken besparen plaats. En als je ertegen stoot, voelen ze zachter aan dan scherpe hoeken. Hout laat zich natuurlijk prima afronden maar hetzelfde geldt voor composiet.

Muziek in je keuken

Met de opkomst van Bluetooth-speakers speelt er in almaar meer keukens muziek. Je kunt ook een geavanceerder systeem inbouwen in het keukenblad. De bediening gebeurt uiteraard met je smartphone of tablet.
Een dockingstation is natuurlijk ook een optie. Tijdens het koken kan je mobiel apparaat opladen … nog zo handig. Een keuken heeft meestal ook een goede akoestiek.


Meer weten over de nieuwste keukentrends van 2017? Kom het ontdekken in de toonzaal van Keukens De Abdij.


MAAK NU EEN AFSPRAAK