Bekijk alle nieuws

Natuursteen of composiet werkblad?

Composieten werkbladen ogen misschien niet al te verschillend van natuurstenen werkbladen, toch zijn er zeker voldoende verschillen waar je bewust van moet zijn bij het maken van een juiste keuze. Je zal je keuze dan ook moeten baseren op je persoonlijke budget en kookstijl. Want zowel op vlak van porositeit als op vlak van onderhoud zijn er significante verschillen Wij zetten ze graag even op een rijtje.

Natuursteen werkblad

Marmer, blauwe hardsteen en graniet zijn de meest gebruikte soorten natuursteen in de keuken.
Ze ogen luxueus en dat is vaak ook merkbaar aan het prijskaartje. Hoewel vele natuurstenen poreus zijn waardoor vocht kan binnendringen en er vlekken kunnen ontstaan, zijn er ook alternatieven.

Kiest je voor een granieten keukenblad, dan kies je best voor een hitte- en krasbestendig werkblad. Maar deze is dan wel gevoelig voor het indringen van vocht en zuur. Wanneer je deze laat polieren minimaliseer je de kans op indringen van vocht en dus ook de kans op blijvende vervuiling op jouw nieuw keuken werkblad. Een goed dagelijks onderhoud is dus meer dan welkom bij natuurstenen werkbladen.

Composiet werkblad

Een composieten keukenblad is vaak op het oog moeilijk te onderscheiden van een granieten werkblad. Dit komt omdat composiet ook is opgebouwd uit deeltjes natuursteen in combinatie met kunststof.

Deze laatste zorgt ervoor dat een composieten werkblad waterdicht is en dus niet gevoelig is voor het indringen van vocht. Ook zijn composieten werkbladen, net zoals natuursteen zeer krasbestendig. Het grote verschil ligt men in de warmtegevoeligheid.

Op een granieten werkblad kan je een hete kookpot zonder onderzetter op het werkblad plaatsen. Jouw natuurstenen werkblad zal hier geen blijvende schade aan over houden. Een composieten werkblad daarentegen is hier absoluut niet tegen bestand. Hete potten moeten altijd op onderzetters worden geplaatst anders bestaat de kans dat er zich blijvende kringen op het werkblad gaan vormen.

Maak nu je afspraak

Boek nu jouw persoonlijke interieurarchitect voor vrijblijvend advies. Of ga zelf aan de slag! Ontwerp zelf jouw droomkeuken en ontvang een 3D-plan. Bereken vervolgens de prijs van jouw nieuwe keuken.

Nog geen idee hoe jouw nieuwe keuken eruit moet zien? Download onze inspiratiegids en laat je verrassen door onze laatste realisaties. Tot binnenkort in één van onze toonzalen?