Eerste kaswoning met ecologische keuken

Eerste kaswoning met ecologische keuken

We worden bijna dagelijks met onze neus op de feiten gedrukt. Ons klimaat verandert en we zullen heel wat inspanningen moeten leveren om onze planeet te redden voor onze nakomelingen. Ook in de woningbouw zullen we meer en meer gebruik moeten maken van innovatieve materialen en systemen, zoals de kaswoning.

De kaswoning is de toekomst

Kaseco+, een jong en vooruitstrevend bedrijf, stelt dan ook met veel trots hun autonome biologische kaswoning voor. Een hele mond vol, maar wat stelt zo’n woning eigenlijk voor?

Het is een houtskeletbouw omgeven door een serre waarbij de natuur alle nutsvoorzieningen levert. Deze woning is dus niet aangesloten op het water-, gas-, of elektriciteitsnetwerk. Tevens wordt enkel gebruik gemaakt van nagroeibare of volledig recycleerbare materialen.

 Lees hier het volledige artikel over deze eerste serrewoning in Vlaanderen.

Eerste ecologische keuken

Ecologisch is goed voor natuur, mens en dier, maar ook voor jouw portefeuille. Duurzame of ecologische keukens bestaan uit FSC- of PEFC-gecertificeerd hout of andere natuurlijke materialen die milieu- en mensvriendelijk worden geproduceerd. Bovendien gaan deze materialen heel lang mee, zijn ze biologisch afbreekbaar en worden ze grotendeels gerecycleerd. 

Kaswoning met ecologische keuken

Ecologische keuken in serrewoning

Foto's: Immo Dochy

Keukens De Abdij is zeer fier om deel te mogen uitmaken van dit uniek project. Wij leverden de eerste ecologische keuken. Ontdek het resultaat en het verhaal van Samia en Koen in onderstaande video.

Wil je graag meer te weten komen over onze ecologische keukens en ons aanbod duurzame materialen? Maak een afspraak of kom vrijblijvend langs in één van onze toonzalen en ontdek de vele mogelijkheden.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze acties, wedstrijden en events. Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy beleid