Scandinavische keukens

Minimalistisch, wit in combinatie met houten texturen. De Scandinavische keuken brengt rust en gezelligheid in een luxueuze uitstraling. Zeker niet saai, eerder een tikkeltje spectaculair, persoonlijk en boordevol klasse.

Meer informatie

Wat is een Scandinavische keuken?

Een Scandinavische keuken is een keukenstijl die zijn oorsprong vindt in de landen van Scandinavië, waaronder Zweden, Noorwegen, Denemarken en Finland. Het is een populaire stijl die wereldwijd aan erkenning heeft gewonnen dankzij het gebruik van natuurlijke elementen en lichte tinten. De stijl staat voor typisch design dat licht, ruimte en rust uitstraalt aan de hand van een minimalistische vormgeving met duurzame materialen. 

Kenmerken van de Scandinavische keuken

 1. Wit en lichte kleuren: Scandinavische keukens hebben meestal een wit of licht kleurenpalet. Dit helpt om de ruimte te vergroten en zorgt voor een frisse en lichte uitstraling.

 2. Natuurlijke materialen: het gebruik van natuurlijke materialen staat centraal in de Scandinavische stijl. Hout is een veelvoorkomend element, gebruikt voor kasten, vloeren en wordt vaak gecombineerd met laminaat of composiet werkbladen.

 3. Minimalistisch ontwerp: eenvoud is een essentieel kenmerk van Scandinavische keukens. Strakke lijnen, ingetogen ontwerp en een opgeruimde uitstraling creëren een rustgevende sfeer.

 4. Open opbergruimte: in plaats van gesloten kasten wordt vaak gebruik gemaakt van open opbergruimte, zoals legplanken om keukenaccessoires of servies op te bergen.

 5. Gezellige accenten: hoewel de stijl minimalistisch is, worden Scandinavische keukens vaak verlevendigd met gezellige accenten, zoals zachte textiel, kussens, planten om warmte en knusheid toe te voegen.

De Scandinavische moderne keuken

Ben je verzot op het trendy en rustige gevoel van een Scandinavische keukenstijl? Dan ligt de Scandinavische moderne keuken vast in je vizier. De natuurlijke vormgeving geeft in al zijn eenvoud een warme doch minimalistische uitstraling. Denk aan de typische accessoires in glas en lichte houtsoorten. Accenten van groen, blauw of grijs in het kastwerk. Of gebruik de gekende pasteltinten bij de keuze van keukenmateriaal zoals borden, plates, vazen of krukken.

Scandinavische keuken met eiland

Net als de Japandi-stijl schreeuwt de Scandinavische keukenstijl functionaliteit en ruimtelijkheid uit. Heel populair bij de open keukens en een kookeiland ligt dan voordehand. Kies voor deze keukenstijl met eiland voor een natuurlijke verbinding tussen de keuken en de leefruimte en breng het prachtige Scandinavië in huis.

Scandinavische keuken kleuren

De Scandinavische keuken laat binnen zijn segment heel wat persoonlijkheid toe. We spelen met contrasten, licht, materialen en accessoires om persoonlijkheid en diepgang in alle eenvoud te implementeren. Jouw oog mag dan wel op Zweden gericht zijn, de keuken straalt je unieke persoonlijkheid uit.

Natuurlijk wit

De Scandinavische keuken in wit is misschien wel de bekendste. Minimalisme, eenvoud en tijdloos design creëer je gewoonweg eenvoudiger met wit. Ze zijn als het ware voor elkaar gemaakt.

Scandinavische keuken hout

Door de combinatie met natuurlijke materialen straalt de Scandinavische keuken warmte uit. De weliswaar lichte houtsoorten geven een duidelijk contrast, verbreden de ruimte en brengen licht en leven in je keuken. 

Noorderlicht

Breng het noorderlicht tot in je keuken. De groene kleur, maar evengoed blauw of grijs, verrijken een Scandinavische keuken en zorgen dat je keuken niet steriel aanvoelt. Je gaat dus met een beetje kleur nooit verkeerd.   

Back to black

Waar we vooral lichte kleuren en pasteltinten zien in de typische Scandinavische keuken, strijkt de zwarte versie tegen de haren in. Nog steeds met een focus op minimalisme, trendy en rust, maarmet een pittiger kantje.

Veel gestelde vragen over Scandinavische keukens

Wat zijn de keukentrends voor 2023?

Keukens De Abdij is meer dan 43 jaar dé keuken trendsetter in Vlaanderen. Onze adviseurs en interieurarchitecten volgen de nieuwste keukentrends dan ook op de voet. Lees onze blog over de keukentrends van 2023 en laat je inspireren door nieuwe kleuren, materialen, combinaties, inrichting en duurzame innovaties die dit jaar onze keukenstijlen verrijken.

Hoeveel kost een Scandinavische keuken?

De prijs van een nieuwe keuken op maat is afhankelijk van verschillende factoren. Zo wordt de prijs bepaald door de oppervlakte van de keuken, maar ook door de gekozen fronten, het keukenwerkblad en de inbouwtoestellen. Prijs keuken berekenen? Raadpleeg dan zeker onze handige prijscalculator. Krijg in 5 eenvoudige stappen een eerste prijsindicatie voor je nieuwe keuken.

Welke kleuren passen bij Scandinavisch?

In een Scandinavisch interieur vormt wit de basis van de keuken, maar dat betekent niet dat kleur volledig moet worden vermeden. Wit zorgt voor een frisse en tijdloze uitstraling, maar het is belangrijk om een balans te vinden zodat het niet te steriel aanvoelt. Hier en daar gebruikmaken van kleur is zeker een aanrader. Keukens in het groen, zwart, blauw of grijs zijn uitstekende opties om een vleugje levendigheid en persoonlijkheid toe te voegen.

Scandinavische keuken kopen

Ben je geïnteresseerd in de aankoop van een Scandinavische keukenBoek nu je afspraak met één van onze keukenadviseurs. We geven graag meer info over de verschillende combinaties en geven advies over de inrichting, materialen, kleuren en toestellen. Laat je vrijblijvend inspireren en bekijk onze prachtige creaties in onze toonzalen. Je ontvangt meteen een 3D keukenplan en een exacte richtprijs voor jouw keukenproject.

Waarom kiezen voor Keukens De Abdij?

Iedereen die bij ons binnenwandelt, weet meteen waarom. Want naast ons ruim en kwalitatief aanbod, mogelijkheid tot 2 jaar prijsvast reserveren, levenslange service garantie, persoonlijke keuken interieurarchitect en de prachtige keuken toonzalen, verliezen we nooit onze kernwaarden. We nemen tijd voor jou, zoeken naar de gepaste materialen, kleuren, combinaties en laten je meteen proeven van de verschillende keukenstijlen in onze belevingstoonzalen. 

 • Warm en Belgisch familiebedrijf
 • Al 43 jaar dé keuken trendsetter
 • Levenslange service garantie
 • Persoonlijke interieurarchitect
 • 2 jaar prijsvast reserveren
 • Unieke belevingstoonzalen

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze acties, wedstrijden en events. Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy beleid