De prijs van een kwaliteitskeuken

 We krijgen deze vraag vaak te horen in onze toonzalen, maar het is allicht ook één van de eerste vragen die mensen, die op zoek zijn naar een keuken, hebben.  'Wat kost zo'n keuken nu eigenlijk?'. Voor deze vraag bestaat er echter geen standaard antwoord. Hoeveel uw keuken uiteindelijk zal kosten, is afhankelijk van verschillende aspecten. In dit artikel bespreken wij alle factoren die meespelen bij de kostenraming van een keuken. 

1. De ruimte

Eerst en vooral zal de ruimte waarin u uw keuken wil plaatsen een grote rol spelen. Hoe groter ruimte waarin de keuken moet geplaatst worden, hoe groter natuurlijk meestal ook de keuken zal zijn. Nu is het niet noodzakelijk om de gehele ruimte te vullen, maar om ervoor te zorgen dat de keuken een gezellige en warme ruimte wordt, raden wij dit zeker wel aan. 

2. Keukenkasten

Ten tweede zal de keuze van uw keukenkastjes de prijs ook sterk beïnvloeden. Bij moderne keukens bijvoorbeeld denken we vaak automatisch aan grote, strakke kasten. Bij de keukenkastjes heeft de klant bij Keukens de Abdij ook nog eens keuze uit verschillende grepen, alsook volledig greeploos. De keuze hiervan zal eveneens een invloed hebben op uw totale kostprijs. Naast de grepen hebben wij ook kastjes met de nieuwste technieken en systemen in het assortiment. Keukenkastjes met technieken zoals de tip-on, zorgen ervoor dat de kastjes met een enkel duwtje geopend en gesloten kunnen worden. Deuren met dempingssysteem zorgen er dan weer voor dat lades en kasten worden afgeremd bij het sluiten. Deze combinatie van systemen zorgt ervoor dat beschadigingen uitgesloten worden.  Onze verschillende prijsgroepen zorgen ervoor dat er voor elk budget een zeer ruime keuze is. Alle kasten worden eveneens zo ingericht om uw comfortabele leefkeuken zo functioneel mogelijk te maken. De optimale opbergruimte maakt dat de keuken clean en hygiënisch oogt. 

3. Werkblad

Vervolgens zal de luxe in uw gekozen werkblad ook invloed hebben op de prijs. Verschillende werkbaden in verschillende afwerkingen en soorten zullen hierbij dus ook een rol spelen. Zo is hout veel goedkoper dan graniet, maar wel minder krasbestendig. Bij designkeukens wordt er bijvoorbeeld vaak gekozen voor duurdere en duurzame materialen. Het werkblad is iets wat je bijna elke dag zal gebruiken én het is iets dat bovendien de aandacht trekt. Denk er dus zeker aan dat uw werkblad niet enkel mooi moet zijn, maar ook duurzaam en sterk. De verschillende materialen hebben heel verschillende eigenschappen. Zo moet je rekening houden met  de krasvastheid, gevoeligheid voor vuil en vlekken, de hittebestendigheid,...  Elk materiaal heeft zo zijn voor- en nadelen. Het is dus belangrijk om je goed te informeren bij onze keukenarchitecten en adviseurs. 

4. Keukenapparatuur

Uiteindelijk zal vooral uw keukenapparatuur effect hebben op uw totaalprijs. Een gewone microgolf in plaats van een combi-microgolf, vrijstaande toestellen in plaats van ingebouwde toestellen, etc... Door bepaalde keuzes met elkaar af te wegen zal u snel veel geld besparen. Tenslotte kan u steeds kiezen voor bepaalde varianten en merken binnen de keukenwereld, waardoor u uw eigen budgetkeuken kan samenstellen.

Deze vier zaken hebben de grootste invloed op de prijs van uw keuken. Eigenlijk bepaalt u zelf in grote mate hoe duur of goedkoop uw keuken uiteindelijk zal worden.  Dankzij onze maandelijkse acties kunt u wel altijd op een aantal dingen besparen. 

Hou dus steeds onze aanbiedingen in het oog... 

Bij Keukens De Abdij lopen er ook vaak acties waarbij nieuwe keukens aan zeer voordelige prijzen worden aangeboden. Gratis toestellen, kortingen op de plaatsing, etc.. Bespreek steeds samen met de keukenadviseurs welk actie er aansluit bij jullie keukenwensen.  Of kijk eventueel af en toe eens op onze website. Hier kan u ook steeds zien of er toonzaalkeukens te koop staan. Dit zijn modellen van uitzonderlijke kwaliteit die binnenkort worden vervangen door de nieuwe collectie en dus over een zeer gunstige prijs beschikken. Onze showroomkeukens zijn kwaliteitskeukens zoals we ze kennen, maar aan heel interessante voorwaarden. Dit wil zeggen, aan kortingen van -50%  tot -70%, afhankelijk van het type keuken en de toestellen. Deze keukens zijn in prima staat en kosten slechts een fractie van hun oorspronkelijke prijs. Deze keukens werden reeds ontworpen door onze masterbinnenhuisarchitecten, waardoor u een keukendesign krijgt waarover is nagedacht en waar u jaren plezier aan zal beleven. Een ander groot voordeel van showroomkeukens is de levertijd. Aangezien deze keuken reeds geproduceerd is, kan deze zeer snel bij u in uw ruimte geplaatst worden. Voor showroomkeukens contacteert u steeds best onze verschillende filialen voor meer informatie.

U bent altijd welkom in één van onze vestigingen in Ninove, Waasmunster of Boutersem om inspiratie op te doen. Beleef uw keuken!

 
MAAK NU EEN AFSPRAAK

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul dit onderstaande formulier in en wij contacteren je zo snel mogelijk.