Hoeveel kost een nieuwe keuken?

Hoeveel kost een nieuwe keuken?

Wil jij je keuken vernieuwen? Dan vraag jij jezelf waarschijnlijk wel af: hoeveel kost een nieuwe keuken? Een vraag die we wel vaker te horen krijgen. Het is wellicht één van de eerste vragen als je denkt aan een nieuwe keuken. Op deze vraag hebben we geen sluitend antwoord. Hoeveel jouw nieuwe keuken uiteindelijk zal kosten is afhankelijk van verschillende factoren. Daarom is het vergelijken van keukens ook zo moeilijk. Bepaalde keukens kunnen er identiek uitzien, maar toch een verschillende prijs hebben. Hoe komt dat precies en welke elementen hebben invloed op de prijs van een nieuwe keuken? 

Prijs keuken berekenen

Keukenopstelling

Eerst en vooral zal de ruimte waarin de nieuwe keuken komt te staan een grote rol spelen. Hoe groter deze beschikbare ruimte, hoe grote de keuken ook meestal zal worden. Gaat het over een open, halfopen of gesloten keuken? Heb je een ruimte voor die open en ruime keuken of wil je jouw nieuwe keuken eerder in een aparte ruimte onderbrengen? Is de beschikbare ruimte eerder beperkt? Dat hoeft helemaal geen probleem te zijn. Ook voor kleine keukens bieden wij ook tal van slimme oplossingen aan om de ruimte zo optimaal mogelijk te benutten. Het is zeker niet noodzakelijk om de gehele ruimte te vullen, maar we raden dit wel aan om voldoende werk- en bergruimte te creëren.

Hoeveel kost nieuwe keuken: keukenopstelling

Keukenindeling

Hoe ga jij jouw nieuwe keuken indelen? Heb je ruimte voor een kolomkast met uittrekbare luxelades met glazen zijwanden of opteer je eerder voor onze sterke legplanken? Ga je voor de keuken met gezellig kookeiland waar je van droomde? Een keukeneiland zorgt voor extra werk- en bergruimte en creëert vaak een extra zitgedeelte om heerlijk te aperitieven of te dineren.

Ga je voor een L-keuken? Dan kan je bijvoorbeeld opteren voor onze le-mans opbergsystemen zodat je de volledig hoekkast optimaal kan benutten. Heb je al nagedacht over hoe jij je bestek en kruiden wil sorteren? Weet dat deze bergoplossingen onvermijdelijk duurder zijn dan de standaard legplanken. Wij bieden heel wat handige keuken bergoplossingen aan en denken met je mee voor het bekomen van een functionele en ergonomische keuken.

Keuken prijs: keukenindeling

Keukenkasten

De keuze van de keukenkasten kan de prijs van je nieuwe keuken sterk beïnvloeden. Ga je voor een matte of hoogglans uitstraling? Bij moderne keukens denken we vaak aan strakke en greeploze keukens. Kies je voor een afgeschuind front, front met ingefreesde handgreep, front met trapprofiel, metalen greeplijst, doorlopende greeplijst of push-to-open? Deuren met een dempingsysteem zorgen ervoor dat lades en kasten worden afgeremd bij het sluiten. Er zijn heel wat mogelijkheden als je kiest voor een greeploze keuken, maar deze optie is duurder dan een traditionele keuken met handgrepen.

Bij landelijke keukens denken we eerder aan kaderdeuren of kastdeuren in fineer. Deze zorgen voor de typisch, maar gezellige landelijke sfeer. Stem je graag de kleur van je binnenkasten af op de kleur van het gekozen front of kies je voor een standaard kleur? Wij bieden een zeer uitgebreid gamma grepen of greeplijsten. Daarnaast zijn er nog bepaalde opties zoals UV-bestendige fronten of anti-fingerprint fronten mogelijk. De keuze hiervan zal eveneens een invloed hebben op de totale kostprijs van de keuken. 

Er is voor elk budget een ruime keuze en geschikte oplossing. Onze keukenadviseurs luisteren en denken met je mee om je leefkeuken zo functioneel mogelijk in te richten. Een optimale bergruimte zorgt ervoor dat de keuken steeds clean en hygiënisch oogt.

Nieuwe keuken kosten: keukenkasten

Keukenblad

Vervolgens zal het gekozen keukenblad een grote invloed hebben op de keukenprijs. Het type werkblad en de afwerking spelen hierbij een belangrijke rol. Zo is een laminaat keukenblad goedkoper dan een keukenblad in natuursteen. Zo moet je ook rekening houden met de krasbestendigheid, hittebestendigheid, gevoeligheid voor vuil en vlekken. Elk materiaal heeft zo zijn voor- en nadelen.

Bij de meeste keukens wordt gekozen voor een natuursteen of composiet werkblad. Dit geeft de keuken een meer luxueuze uitstraling en zorgt voor een echte eye-catcher in je nieuwe keuken. Een keukenblad hoeft niet alleen mooi, maar ook sterk, duurzaam en onderhoudsvriendelijk te zijn. Laat je daarom goed adviseren door onze keukenadviseurs.

Kostprijs nieuwe keuken: keukenblad

Keukentoestellen

Tenslotte zullen ook de gekozen inbouwtoestellen een effect hebben op de totaalprijs van je nieuwe keuken. Kies je voor een standaard microgolfoven of toch voor een combi-microgolfoven? Had je graag die stoomoven waar je altijd al van droomde of kies je voor de ingebouwde koffiemachine? Fan van de moderne strakke keuken met kookplaat afzuiging of eerder de klassiek landelijke keuken met fornuis? Had je graag die wijnkoeler of wijnbewaarkast als wijnliefhebber? Wij bieden een breed aanbod inbouwtoestellen aan bij onze verschillende partners. Onze keukenadviseurs houden rekening met jouw budget en adviseren de meest geschikte inbouwtoestellen.

Nieuwe keuken prijs berekenen

Ben je bezig met bouw- of renovatieplannen en wil je weten hoeveel je nieuwe keuken gaat kosten? Bij Keukens De Abdij maken we het jou gemakkelijk om je nieuwe keuken prijs te berekenen. In 5 eenvoudige stappen ontvang je namelijk een eerste prijsindicatie. Probeer zelf onze handige prijscalculator en neem je plannen en afmetingen mee naar één van onze toonzalen. Wij luisteren graag naar je keukenplannen en berekenen de definitieve prijs van jouw keuken.

Bovenop de beste prijs voor je keuken, geniet je elke maand van een nieuwe keuken promotie. Krijg bijvoorbeeld een extra korting op kasten, toestellen of een gratis afbraak. Hou onze website in de gaten geniet van een mooie korting op je nieuwe keuken!

Maar uiteindelijk heb je zelf de touwtjes in handen en bepaal je zelf hoe duur jij je nieuwe keuken wil maken. Dankzij onze optie tot 2 jaar prijsvast reserveren zet je vandaag je keukenprijs voor 2 jaar vast en vermijd je extra kosten door prijsstijgingen.

Nieuwe keuken prijs berekenen

Toonzaalkeukens

Heb je niet het budget voor een volledig nieuwe en uitgeruste keuken? Dat hoeft helemaal geen probleem te zijn. Wij bieden een ruim aanbod aan kwalitatieve toonzaalkeukens. Door verbouwingen in onze toonzalen worden deze kwaliteitskeukens aan zeer scherpe prijzen te koop aangeboden. Met een toonzaalkeuken geniet je van een keuken waar je nog vele jaren plezier aan zal beleven. Bovendien zijn deze keukens onmiddellijk beschikbaar. Kom gerust langs, doe een bod op je favoriete keuken en geniet van kortingen tot -70%. 

Maak nu je afspraak

Wij streven ernaar om een kwalitatief keukenproject te bieden dat perfect binnen jouw budget past. Vanaf het eerste contact zijn wij transparant en bespreken we samen de beste opties die passen binnen jouw vooropgesteld budget. Maak je afspraak of kom vrijblijvend langs in één van onze toonzalen voor advies op maat van jouw project en krijg een antwoord op al je vragen.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze acties, wedstrijden en events. Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy beleid