Advies bij het kiezen voor een open keuken

Quality time is vaak het eerste dat moet wijken in ons drukke leven.

Beide ouders gaan (fulltime) werken en hebben een huishouden draaiende te houden. De kinderen gaan dan weer een hele dag naar school en hebben daarbovenop nog huiswerk te maken. 

Kiezen voor een open keuken is dan de ideale oplossing om in de dagelijkse activiteiten meer tijd met het gezin door te brengen.

Maar ook wanneer je gasten ontvangt, voor een gezellig etentje, biedt een open keuken een groot voordeel. Zo ben je niet voortdurend de grote afwezige in het gezelschap omdat je aan het koken, opruimen of afwassen bent. Je kan al je activiteiten voortzetten terwijl je contact hebt met de gasten. Geweldig toch?

Kies je voor een open keuken dan moet je weloverwogen keuzes maken met betrekking tot de apparatuur die je gaat gebruiken.

Want doordat de keuken en de woonkamer zich in 1 ruimte bevinden, kan het zijn dat het geluid van de dampkap of de oven storend is voor diegene die in de woonkamer televisie aan het kijken is.

Wil je dus niet te maken krijgen met storende geluiden, kijk dan zeker bij het kiezen van de keukenapparatuur naar de decibels die worden geproduceerd.

Bij Keukens De Abdij vindt je beslist wat je zoekt. Bekijk alvast onze partners waar nauw mee wordt samengewerkt! 

Ondanks het feit dat bij een open keuken de keuken en woonkamer zich in 1 ruimte bevinden, kan je ze door middel van volgende tips wel enigszins scheiden:

  • Kies voor een kookeiland als scheiding tussen de keuken en woonkamer;
  • Kies de juiste opstelling van uw salon. Zet je deze in het verlengde van de keuken, dan worden keuken én woonkamer 1 geheel. Maar plaats je de sofa met de rug naar de keuken toe, dan creëer je een afzonderlijke zithoek waarbij je jezelf kan afsluiten voor wat er in de keuken gebeurd;
  • Kies voor verschillende vloertypes. Om een onderscheidt te maken tussen de keuken en de woonkamer kan je bijvoorbeeld opteren om in de keuken te kiezen voor keramische tegels en in de woonkamer voor parket.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul dit onderstaande formulier in en wij contacteren je zo snel mogelijk.