Keukenlades en hun diverse mogelijkheden

Orde en netheid…., twee zaken die hoog in het vaandel worden gedragen in de keuken. En dat geldt ook voor de inhoud van keukenlades.
Zo is bijvoorbeeld een besteklade, ingericht met een georganiseerde bestekbak, onmisbaar in onze keuken. Een bestekbak is ideaal om bestek ordelijk én overzichtelijk te sorteren.
Maar niet enkel de besteklade dient overzichtelijk te zijn. Denk ook maar aan het kruidenrek of de pottenlade.
Wij geven alvast enkele mogelijkheden om orde te scheppen in de keukenlades!

 

 

1. Besteklade

Bestek dat los in een lade wordt gelegd is een absolute no-go in de keuken. Het gebruik van een bestekbak maakt een einde aan de rommelige besteklade.
Bestekbakken zijn er in allerlei uitvoeringen.
Een van de meest gekozen bestekbakken is deze van kunststof. Ze worden veelal vervaardigd uit één stuk en kunnen ook makkelijk op maat gemaakt worden.
Ze zijn voornamelijk verkrijgbaar in een witte, zilvergrijze of antraciet uitvoering.
En waarom zou je geen twee bestekbakken voorzien in je nieuwe keuken? Tenslotte heb je naast het gewone bestek nog tal van ander kookgerei nodig in de keuken. Want waar moet je anders heen met je pureestamper? Of met je dunschiller?

Let er wel op dat een kunststoffen bestekbak gevoelig is voor scherpe mespunten en zware scharen. Een houten bestekbak daarentegen is hier dan minder gevoelig aan. Wil je toch een kunststoffen bestekbak, dan kan je misschien opteren om een messenhouder in of op je werktafel te voorzien?

2. Hoeklades

Hoeken zijn dezer dagen geen verloren ruimtes meer in de keuken. Integendeel!
Een hoeklade met uitschuifbare lade is dé oplossing om extra opbergruimte te creëren. Het kookgerei is niet enkel goed bereikbaar en overzichtelijk, alle keukenruimte wordt in de hoeken gewoon optimaal benut. Het is dus ook ideaal in een kleinere keuken.
Veelal wordt een hoeklade gebruikt als pottenlade maar je kan de hoeklade ook gebruiken om keukenmachines, kruiden en messen in op te bergen.

 

 

3. Kruidenrek

Vroeger werden kruiden in een smal kastje voor de dampkap weg gestopt. Alles behalve ergonomisch en ook dodelijk voor de kruiden zelf. De smaken en aroma’s gaan simpelweg verloren in deze warme en vochtige omgeving.
Opteer dus liever voor een uittrekbaar kruidenrek naast of onder de kookplaat zodat de kruiden makkelijk bereikbaar zijn én al hun eigenschappen behouden.
Zo zie je vaak in landelijke keukens dat er uitschuifbare kruidenlades ingewerkt zijn in de zijluifels van de uitgebouwde dampkap.

 

 

4. Apothekerskast

Een lange, smalle, efficiënte voorraadkast die bereikbaar is langs twee kanten… De apothekerskast is een absolute must have in de keuken.
Ook al is deze uittrekbare kast vaak niet breder dan 30-35 cm, toch is deze kast uitermate sterk en kan je er heel wat droge voeding in kwijt!
Er zijn twee varianten te onderscheiden. De eerste, meest gekozen variant, is deze waarbij de rekken aan de kastdeur bevestigd zijn. Wanneer u de kast opent heeft u onmiddellijk toegang tot weerskanten van de voorraadkast.
Bij de andere variant dient u twee handelingen te verrichten.
Hierbij opent u eerst de deur en trekt u vervolgens de manden naar u toe. Het voordeel hiervan is dat er minder gewicht op de kastdeur rust.

Vergeet dus zeker bovenstaande lades niet op te nemen in uw keukenontwerp.
En wil u helemaal zeker zijn dat de keukenruimte optimaal benut wordt? Kom dan zeker langs in één van onze toonzalen en wij helpen u graag verder.

Tot binnenkort!

 

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul dit onderstaande formulier in en wij contacteren je zo snel mogelijk.