Keukenlades en hun diverse mogelijkheden

Keukenlades en hun diverse mogelijkheden

Orde en netheid, twee zaken waar we bij Keukens De Abdij veel aandacht aan besteden. Dat geldt ook voor de indeling van de keukenkasten en lades. Hoe ga jij je potten, bestek en kruiden organiseren? We bieden verschillende opties aan om je keukengerei ordelijk en overzichtelijk op te bergen. Wij geven je alvast enkele mogelijkheden om orde te scheppen in je nieuwe keuken

Hoge kolomkasten

Een kolomkast is onmisbaar in elke keuken en biedt heel wat opbergruimte. Onze kolomkasten zijn verkrijgbaar tot 234 cm hoogte. Je kan opteren voor een kolomkast met legplanken of een combinatie met binnenkorven. Je kan er ook voor kiezen de kolomkast uit te rusten met een tandem- of apothekerselement. Deze opties zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes die je ook perfect onder het werkblad kan verwerken.

Hoge kolomlasten bieden veel bergruimte in de keuken

Apothekerskast

Een lange, smalle en vooral efficiënte voorraadkast die bereikbaar is langs twee zijden. De apothekerskast is een absolute must in elke keuken. Deze uittrekbare kast is vaak niet breder dan 30 tot 45 cm, maar is uitermate geschikt voor het opbergen van bijvoorbeeld droge voeding. Een eerste en meest gekozen variant is waarbij de rekken aan de kastdeur worden bevestigd. Hierdoor krijg je bij het openen van de deur meteen toegang tot de inhoud van de kast. De andere variant vraagt een dubbele handeling. Hierbij dien je eerst de deur te openen en trek je vervolgens de korven naar je toe. Deze optie biedt als voordeel dat er minder gewicht op de kastdeur rust.

Apothekerskast is een handig element in een nieuwe keuken

Lades met glazen zijwanden

Kies je voor onze luxelades met glazen zijwanden of eerder voor stevige legplanken? Beide opties zijn een goede keuze. Lades geven niet alleen een luxueuze uitstraling aan je keuken, ze zijn ook een handige optie in je kookeiland. Zo kan je snel bij alle potten en pannen en kan je op een ergonomische manier werken in je keuken. De lades zijn verkrijgbaar in breedtes van 30 tot 120 cm en zijn voorzien van glazen zijwanden in antraciet kleur. 

Luxe lades met glazen zijwanden

Hoekkasten

Hoeken zijn onvermijdbaar in elke keuken. Het gaat erom ze optimaal te benutten en geen ruimte verloren te laten gaan. Gelukkig bestaan hier vandaag verschillende oplossingen voor. Denk maar aan een hoekkast met legplanken. Dit is een budgetvriendelijke, maar helaas geen ergonomische oplossing. Je kan ook opteren voor onze antislip draaibodems die gedeeltelijk uit de kast draaien of onze le-mans opbergsystemen die volledig naar je toekomen. Een laatste optie is de uittrekbare dubbele korf, maar dit is een minder gebruiksvriendelijke variant.

Met een le-mans opbergsysteem benut je alle ruimte in hoekkasten

Besteklade

Bestek dat los in een lade ligt is een absolute no-go in de keuken. Het gebruik van een lade zonder indeling zorgt enkel voor een rommelige en gevaarlijke lade. De meest gekozen bestekindeling is deze van kunststof. Deze bestaan in de maten 30 en 120  cm en zijn vervaardigd uit hoogkwalitatief kunststof. Hou er rekening mee dat besteklades uit kunststof gevoelig zijn aan scherpe punten van bijvoorbeeld messen of scharen.

Een massief eiken module is minder gevoelig aan slijtage, maar is een duurdere optie. Met deze modules is het wel mogelijk om de volledige breedte van je schuif op te vullen. Zo bestaan er modules om messen, folierollen, thee- of koffiecapsules en kruiden of potjes specerijen op te bergen.

Besteklade voor het opbergen van bestek en keukengerei

Kruidenlade

Vroeger werden kruiden in smalle en kleine kastjes naast de dampkap opgeborgen. Alles behalve ergonomisch en slecht voor het bewaren van de kruiden zelf. De aroma's gaan simpelweg verloren in een warme en vochtige omgeving. Opteer dus beter voor een uittrekbaar kruidenlade onder of naast de kookplaat waar ze makkelijk bereikbaar zijn en hun smaken behouden. Er zijn verschillende opties beschikbaar als indeling voor je kruidenlade.

Kruidenlade voor het sorteren van keukenkruiden

Koffielade

De koffielade is een zeer functionele lade voor het opbergen van een vrijstaand koffiemachine of andere keukentoestellen. Je kan de lade wegwerken in een kolomkast achter een deur of zichtbaar in een open nis gebruiken. Zo staat het apparaat netjes opgeborgen en heb jij snel toegang tot je tas koffie, handig toch?

Koffielade voor het opbergen van koffiemachine

Afvalemmerkast

Afval sorteren vinden we zeer belangrijk. Daarom is het handig om een afvalemmer bij de hand te hebben. Hier bieden we verschillende indelingen aan. Je kan kiezen voor een standaard afvalemmer die opent bij het openen van de deur. Er bestaan ook handige afvalemmerkasten voorzien van 2 afvalemmers of bredere lades voor 3 of 4 vuilbakjes.

Afvalemmerkast voor het sorteren van afval

Maak nu je afspraak

Boek nu je persoonlijke interieurarchitect voor gratis en vrijblijvend advies. Zij creëren sfeer, licht en ruimte door creatieve oplossingen en tillen je nieuwe keuken naar een hoger niveau.

Ga zelf aan de slag en ontwerp je droomkeuken met onze geweldige keukenplanner. Verdiep je in materialen, kleuren, indelingen en toestellen. Prijs keuken berekenen? Dat doe je snel en eenvoudig met onze handige prijscalculator.

Download onze inspiratiegids en laat je verrassen door onze laatste realisaties. Tot binnenkort in één van onze keuken winkels?

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze acties, wedstrijden en events. Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy beleid