Japandi keukens

Twee keukenstijlen die versmelten in één minimalistische keukenstijl met smaakvolle accenten, frisse toetsen en een eenvoudige inrichting. Combineer de warme sfeer van Scandinavië en de sereniteit van Japan.

Meer informatie

Wat is de Japandi stijl?

De term "Japandi" verwijst naar een interieurontwerpstijl die elementen combineert uit zowel Japans minimalisme als Scandinavisch design. Het is een samenvoeging van de woorden "Japan" en "Scandinavië". De oorsprong gaat zo'n 150 jaar terug toen Deense architecten, kunstenaars en ontwerpers naar Japan reisde om er inspiratie op te doen. Echte Japandi kleuren zijn vooral lichte kleuren in combinatie met houten elementen. De stijl is echt dé keukentrend van 2024.

Kenmerken van de Japandi keuken

  1. Minimalistisch design: net als bij de Scandinavische stijl heeft een Japandi keuken een minimalistisch ontwerp met strakke lijnen en eenvoudige vormen. Denk bijvoorbeeld aan de kaderdeur of lijntjesdeur. Het minimalisme creëert een rustige en serene omgeving.
  2. Natuurlijke materialen: zowel de Japanse als de Scandinavische stijl waarderen het gebruik van natuurlijke materialen. Een Japandi keuken maakt gebruik van materialen zoals hout, bamboe en natuursteen om een organische en warme uitstraling te creëren.
  3. Neutrale kleurenpalet: een Japandi keuken maakt gebruik van een neutraal kleurenpalet met rustige en zachte tinten. Wit, beige, grijs en pastelkleuren worden vaak gebruikt om een serene en evenwichtige sfeer te creëren.
  4. Functionaliteit: de nadruk op functionaliteit en minimalisme is een gedeelde waarde tussen de Japanse en Scandinavische stijlen. een Japandi keuken is goed georganiseerd met slimme opbergruimtes en een gestroomlijnde indeling die zorgt voor een efficiënt gebruik van de ruimte.
  5. Balans tussen rust en warmte: een Japandi keuken streeft naar een harmonieuze balans tussen de rust en eenvoud van de Scandinavische stijl en de warmte en subtiliteit van de Japanse stijl. Het creëert een serene en uitnodigende omgeving met een vleugje natuurlijke charme.

Japandi stijl keuken voor cultuurfanaten

Het hoge Noorden zakt af naar het mysterieuze Oosten voor een keukenstijl van formaat. De eeuwenoude cultuur en levenswijsheid van Japan en Scandinavië broeden binnen de Japandi style keuken. Een succesvolle uitwisseling van landelijke invloeden en gebruiken liggen aan de basis van het succes van deze trend.  

Japandi interieur met grafische kunst

Grafisch hoogstaand vol eenvoud en sereniteit. De woorden die het Japandi interieur of de Japandi keuken het best omschrijven. Haal de serene sfeer in huis met plaatselijk Japanse materialen als hout, linnen, rotan, bamboe, wol, papier en planten. De organische materialen en eenvoudige accessoires scoren hoog binnen het stijlvolle minimalisme van dit interieur.

Japandi keuken kopen

Ben je geïnteresseerd in de aankoop van een Japandi keuken? Maak nu je afspraak met één van onze keukenadviseurs. We geven graag meer info over de verschillende combinaties en geven advies over de inrichting, materialen, kleuren en toestellen. Laat je vrijblijvend inspireren en bekijk onze prachtige creaties in onze toonzalen. Je ontvangt meteen een 3D keukenplan en een exacte richtprijs voor jouw keukenproject.

Waarom kiezen voor Keukens De Abdij?

Iedereen die bij ons binnenwandelt, weet meteen waarom. Want naast ons ruim en kwalitatief aanbod, mogelijkheid tot 2 jaar prijsvast reserveren, levenslange service garantie, persoonlijke keuken interieurarchitect en de prachtige keuken winkels, verliezen we nooit onze kernwaarden. We nemen tijd voor jou, zoeken naar de gepaste materialen, kleuren, combinaties en laten je meteen proeven van de verschillende keukenstijlen in onze belevingstoonzalen.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze acties, wedstrijden en events. Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy beleid