Landelijke keukens

Kom je graag thuis in een landelijke keuken met houten massieve balken, stalen deuren met een schouw rond het 6-pit fornuis? Combineer hout, graniet en aardewerk en breng de natuurlijke en nostalgische sfeer in huis.

Meer informatie

Wat is een landelijke keuken?

Een landelijke keuken is een keukenstijl die wordt gekenmerkt door een warme, gezellige en authentieke uitstraling. Het is geïnspireerd op het landelijke leven en roept een gevoel van nostalgie en landelijke charme op. Het ontwerpen van een landelijke keuken draait rond het creëren van een tijdloze charme. Door gebruik te maken van natuurlijke materialen, rustieke elementen en traditionele details, kan je een gezellige leefkeuken creëren.

Kenmerken van de landelijke keuken

 1. Natuurlijke materialen: landelijke keukens maken vaak gebruik van natuurlijke materialen zoals houten massieve balken, fineerdeuren en natuursteen zoals graniet of keramiek. Dit geeft de keuken een warme en aardse uitstraling.

 2. Zichtbaar keukengerei: in landelijke keukens is het gebruikelijk om keukenaccessoires en servies op open planken of in vitrines te tonen, waardoor een charmante en huiselijke sfeer ontstaat.

 3. Natuurlijke kleuren: de kleuren in een landelijke keuken zijn vaak geïnspireerd op de natuur, zoals aardetinten, crèmekleuren, pasteltinten, zacht blauw en groen.

 4. Traditionele details: landelijke keukens hebben vaak traditionele details zoals een porseleinen spoeltafel, klassieke kraan, schouw met fornuis, stalen glasdeuren, klassieke handgrepen en decoratieve tegels.

 5. Comfortabele zithoeken: sommige landelijke keukens hebben ook comfortabele zithoeken, zoals een eettafel of ontbijthoek, om gezelligheid en functionaliteit te bevorderen.

De landelijk moderne keuken

De landelijke en strakke keuken wint elk jaar meer en meer terrein. Deze tijdloze keuken combineert stijlen en past binnen elke woning. Maar een landelijk moderne keuken is meer dan een compromis tussen beide keukenstijlen. Het geeft je huis pit en temperament door op de juiste manier en met een gevoel voor interieur te combineren met kleur, glas of natuurlijke elementen.

De stoere landelijke keuken

Een stoere landelijke keuken, geriefelijk en sfeervol. De strak landelijke keuken met dat strak modern tintje is in opmars. Hout met matte lak, een granieten aanrecht en een groot fornuis met ingebouwde schouw wint terug aan terrein wanneer je het combineert met veel licht en enkele stoere, strakke of industriële elementen.

De combinatie van stijlen blijft een evenwichtsoefening die we bij De Abdij al jaren in de vingers hebben. Een verdienste van onze interieurarchitecten en keukenadviseurs die door een nauwe samenwerking de perfecte verbinding tussen oud en nieuw creëren. Wij zetten in op een persoonlijke keuken die het karakter van jouw huishouden naar boven brengt.

Landelijke keuken met eiland

Een landelijke keuken met eiland, de droom van iedereen, maar het vraag om ruimtelijk inzicht. Denk je dat een eiland niet past in een klassieke keuken? Dan heb je het mis! Een kookeiland smeedt de juiste atmosfeer in je leefkeuken en een gepaste aanvulling bij de romantiek van rustieke materialen. Het is een populaire keukenindeling die de warmte en gezelligheid van een landelijke stijl combineert met de functionaliteit en extra werkruimte van een keukeneiland. In deze keukenopstelling bevindt zich in het midden van de keuken een vrijstaand eiland, dat vaak dienst doet als aanvullende werkruimte, opbergruimte en vaak ook als eet- of zitgedeelte.

Landelijke keuken kleuren

Witte landelijke keuken

Een witte landelijke keuken is een prachtige keukenstijl die de warmte en charme van een landelijke keuken combineert met een heldere en frisse uitstraling door het gebruik van witte kleuren. Deze keukenstijl is tijdloos en past goed bij verschillende interieurs. Het is een ideale keuze voor wie op zoek is naar een gezellige, maar toch uitnodigende keuken met een klassieke uitstraling.

Zwarte landelijke keuken

Een zwarte landelijke keuken is een opvallende en elegante keukenstijl die de warmte en charme van een landelijke keuken combineert met een eigentijdse uitstraling door het gebruik van zwarte kleuren. Deze keukenstijl creëert een luxe en verfijnde sfeer in de ruimte. Het is perfect voor wie op zoek is naar een keuken met een luxe sfeer, terwijl de warmte en charme van een landelijke stijl blijft behouden.

Landelijke eiken keuken

Dat een landelijke keuken in eiken hout maatwerk is, hoeven we je niet te vertellen. Bij Keukens De Abdij komen onze interieurarchitecten goed van pas om met elk detail de juiste sfeer in het leven te roepen. Volle eiken fronten bieden wij niet aan, maar er is een zeer groot aanbod van prachtige alternatieven in fineer, al dan niet met lijntjes. Hou je van kleur? Kies dan voor onze kaderdeuren beschikbaar in alle (RAL) kleuren van de regenboog.

Veel gestelde vragen over landelijke keukens

Wat zijn de keukentrends voor 2023?

Met meer dan 43 jaar ervaring is Keukens De Abdij de toonaangevende keuken trendsetter in Vlaanderen. Onze keukenadviseurs en interieurarchitecten houden de nieuwste keukentrends nauwlettend in de gaten. Lees meer over de keukentrends van 2023 en laat je inspireren door nieuwe kleuren, materialen, combinaties, inrichting en duurzame innovaties die dit jaar onze keukenstijlen verrijken.

In welke keuren is een landelijke keuken beschikbaar?

Traditioneel gebruik je in een landelijke keuken veel natuurlijke materialen zoals hout, graniet, keramiek, composiet en aardewerk gecombineerd met lichte, warme en natuurlijke kleurtinten. Wij denken echter buiten het kader van het gewone en durven spelen met zwart, wit en alle RAL kleuren.

Hoeveel kost een landelijke keuken?

De prijs van een nieuwe keuken op maat is afhankelijk van verschillende factoren. Zo wordt de prijs bepaald door de oppervlakte van de keuken, maar ook door de gekozen fronten, het keukenwerkblad en de inbouwtoestellen. Prijs keuken berekenen? Raadpleeg dan zeker onze handige prijscalculator. Krijg in 5 eenvoudige stappen een eerste prijsindicatie voor je nieuwe keuken.

Landelijke keuken kopen

Ben je geïnteresseerd in de aankoop van een landelijke keuken? Boek nu je afspraak met één van onze keukenadviseurs. We geven graag meer info over de verschillende combinaties en geven advies over de inrichting, materialen, kleuren en toestellen. Laat je vrijblijvend inspireren en bekijk onze prachtige creaties in onze toonzalen. Je ontvangt meteen een 3D keukenplan en een exacte richtprijs voor jouw keukenproject.

Waarom kiezen voor Keukens De Abdij?

Iedereen die bij ons binnenwandelt, weet meteen waarom. Want naast ons ruim en kwalitatief aanbod, mogelijkheid tot 2 jaar prijsvast reserveren, levenslange service garantie, persoonlijke keuken interieurarchitect en de prachtige keuken toonzalen, verliezen we nooit onze kernwaarden. We nemen tijd voor jou, zoeken naar de gepaste materialen, kleuren, combinaties en laten je meteen proeven van de verschillende keukenstijlen in onze belevingstoonzalen. 

 • Warm en Belgisch familiebedrijf
 • Al 43 jaar dé keuken trendsetter
 • Levenslange service garantie
 • Persoonlijke interieurarchitect
 • 2 jaar prijsvast reserveren
 • Unieke belevingstoonzalen

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze acties, wedstrijden en events. Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy beleid