Keukentrends 2024: inspiratie en trends

Keukentrends 2024: inspiratie en trends

Nieuwe keuken kopen dit jaar? Goed nieuws! Bij Keukens De Abdij zit je goed voor de laatste innovaties en keukentrends voor 2024. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, volg ons op FacebookInstagram en Pinterest en laat je inspireren door deze blog met de nieuwe keukentrends 2024. Onze interieurarchitecten en keukenadviseurs zochten ze voor je uit.

Inspiratiegids downloaden

De vijf belangrijkste keukentrends voor 2024

 • Kleuren trends keukens: zwart, wit, beige en groen
 • Stijl trends keukens: combineren in minimalisme en contrast
 • trends keukens: keukeneiland en verborgen luxe
 • Innovatie trends keukens: energiebewust en productie tot keuken
 • Inrichting trends keukens: natuurlijke elementen met doordachte lichtinval
 • Combinatie trends keukens: rust integreren met kleur op kleur tot bewust contrast

Nieuwe keuken inspiratiegids

Wat maakt 2024 speciaal en hoe integreren we de nieuwste trends in onze keuken creaties? Met andere woorden: wat wil de Belg vandaag en morgen? Onze nieuwe keuken inspiratiegids beantwoordt deze vragen door je mee te nemen in de wereld van functionele en elegante keukens die de zintuigen prikkelen. Kleine ruimtes benutten we ten volle en grote keukenruimtes komen tot hun recht met de nieuwste innovaties en de populariteit van het kook- of keukeneiland. Wil je ze voelen, proeven en beleven? Download hieronder onze gratis inspiratiegids!

Inspiratiegids downloaden

Top 10 nieuwe keukentrends op een rijtje

Onze keukenadviseurs en interieurarchitecten werkten hard samen, bezochten beurzen en combineerden de huidige keukenstijlen tot de nieuwe keukentrends 2024 van Keukens De Abdij. We zetten ze allemaal op een rijtje om je wegwijs te maken en te inspireren. Heb je voldoende ideeën opgedaan? Boek gratis je persoonlijke interieurarchitect en wij zorgen voor de juiste trends die passen bij jouw stijl en jouw huis.

Tijdloze combinaties

2024 is het jaar van de compromissen. De landelijke keuken van weleer ruimt baan voor moderne keukens met landelijke toetsen. De mix-and-match zorgt echter niet voor een clash, want we combineren met oog voor detail. De strakke vormen voelen zich plots thuis in een keuken met een grote keukenschouw, een rustiek keukenblad of een groot fornuis. De rustieke keuken krijgt op zijn beurt een make-over. Alles kan, zolang je balans voelt tussen de twee trends.

Keukentrends 2024: tijdloze Scandinavische keuken met strakke vormen

Japandi voor gevorderden

De fraaie mix van de rijke Japanse cultuur en het Scandinavisch design ontstond oorspronkelijk 150 jaar geleden door de intrede van Deense architecten, kunstenaars en ontwerpers in Japan. De liefde voor de architecturale schoonheid was wederzijds. De minimalistische combinatie met donkerbruin hout, oak en de typische lijntjesdeuren, beter bekend als de ‘Japandi keuken’, maakte een opmars over de Europese vlaktes. Deze keukentrend is dus eerder een tijdloze stijl die elk jaar opnieuw verfijnd en ook in 2024 een weg vindt in het hart van de Belgen.

Keukentrend: Japandi keuken in donkerbruin oak met verhoogd werkblad

Energiebewust met Greenline

Heel wat bedrijven doen pogingen om energiebewust, duurzaam, kwaliteitsvol en ecologisch te produceren. Want iedereen wil een mooie en groene toekomst voor hun kinderen en kleinkinderen. Denk daarbij aan de vele zonnepanelen op de industriedaken of milieuvriendelijke afvalverwerkingsprocessen. Bij Keukens De Abdij tekende we jaren geleden al een breder duurzaam plan uit, dat nu perfect past in de keukentrend van 2024. Een ecologische keuken met energiezuinige productie, 100% recycleerbare materialen, milieuvriendelijke en bosbesparende keukenkasten met onze PEFC en FSC gecertificeerde partner Greenline is daar een bewijs van.

Keukentrends 2024: ecologische keuken met onze Greenline keukenlijn

Knus in minimalisme

De Scandinavische trends keuken strijdt voort in 2024 met als thema ‘knus in minimalisme’. De typische Deense ‘hygge’ stijl komt tot leven door lichte pasteltinten, elegante vormen en minimalisme met als inspiratie de natuur. De Deens geïnspireerde keuken houdt het simpel en kiest bewust voor doordachte elementen, die praktisch, sentimenteel of esthetische waarde bezitten. Kies je graag met aandacht en hou je van een rustige omgeving om thuis te komen. Dan is deze keuken iets voor jou.

Keukentrend: Scandinavische keuken in lichte pasteltinten

De keuken met rondingen

Creëer ruimte waar er geen is, implementeer zachtheid in een strakke keuken en voel gezelligheid. Voorzichtig, subtiel en zacht. De ronde vormen en greeploze keukenkasten banen zich al enkele jaren een weg door de nieuwe keukentrends. De keuken met rondingen biedt mogelijkheden die in 2024 nog meer vorm krijgen. Eén ding is zeker, je stoot je nooit meer aan dat vervelende hoekje en je blijft nooit meer haken met je wollen trui aan het sierbeslag van je keukenkasten. Alleen daarvoor houden we al van deze keukentrend.

Keukentrends 2024: moderne greeploze keuken met afgerond werkblad

Verborgen hoekjes en kantjes

Bij de nieuwe keukentrends 2024 zit alles verstopt om ruimte te creëren en de overdonderende hoeveelheid aan luxe weg te werken. Met doorloopdeuren, barkasten en een ontbijthoek achter een sliding door steek je heel wat weg. Moet het dan allemaal achter verborgen hoekjes en kantjes? Nee, de vitrinekast is bijvoorbeeld helemaal terug van weggeweest en schept een open gevoel met ruimte voor een persoonlijke toets in de keuken. Kom gerust eens kijken in één van onze belevingstoonzalen hoe wij ruimte scheppen.

Moderne keuken met extra bergruimte achter vouwdeur

De opleving van de leefkeuken

Koken was nog nooit zo populair en we doen het graag samen. De keuken wordt namelijk meer en meer een leefkeuken. Het kloppend hart van je huis waar je samen ontbijt, napraat met een kop koffie en de kinderen helpt met het huiswerk. De keuken van de toekomst verandert dus in een hybride keuken waar luxe, leefbaarheid en ruimte van groot belang zijn. Zelfs de ultieme thuiswerkplek creëren in een designkeuken staat op de planning. Thuiswerk, deels of fulltime, zien we meer en meer verschijnen en daar spelen we handig op in.

Moderne Japandi leefkeuken met veel werkruimte

De populariteit van het keukeneiland

Het keukeneiland blijft ook dit jaar in populariteit stijgen. Toen het keukeneiland in de jaren 80 zijn intrede deed, ging het nog om een bombastisch blok met krukken zonder beenruimte en eerder bedoeld als extra keukenwerkplek. Enkele jaren geleden leek het eiland dan ook ten dode opgeschreven. Niets is echter minder waar. Het tijdperk van het hybride keukeneiland met beenruimte aan de ontbijthoek, een thuiswerkplek en extra luxe om uitgebreid te koken blijft enorm trendy. De innovatieve opbergoplossingen, grotere kookplaten en slimme toestellen maken het voor veel koks een onmisbaar element in de keuken.

Japandi keuken met kook- en spoeleiland

Black is back

Niet alleen is zwart een echte stijlkeuze in 2024, ook black on black bezit die gewilde X-factor. De ‘je ne sais quoi’ van de keukens brengt stijl, kracht en een absolute blikvanger in je huis met goed geplaatste contrasten en natuurelementen. Durf met gitzwarte keukenfronten en toestellen een statement maken binnen een harmonieus geheel en geef een beetje drama-gehalte aan je interieur. Exclusief, luxueus en state-of-the-art met een robuust kantje. Dat is deze keuken voor liefhebbers van de moderne keuken.

Moderne zwarte keuken in anti fingerprint front

Nieuwe keukentrends 2024 kleuren

Wil je een warme en gezellige keuken? Dan staan de nieuwe keukentrends 2024 kleuren bovenaan je verlanglijst. Het waardig wit, boho beige en lefgozer groen versmelten voor een combinatie van koele en warme tinten die met hun contrast perfect bij elkaar passen. In de keukentrends van 2023  schreven we al over opvallende accenten en contrasten, in het jaar 2024 verdiepen we ons verder in deze stijl en trekken we richting een minimalistische look met gewaagde blikvangers in een functionele en elegante keukentrend.

Strak landelijke keuken in groene trendkleur

Tips voor een leefkeuken volgens nieuwe keukentrends 2024

Functioneel, doordacht en esthetisch. Dat zijn de sleutelwoorden van de laatste nieuwe keukentrends 2024 kleuren en stijlen. Samen met jou kijken we verder en integreren we de elementen die passen bij de inrichting van je huis.

 • Tip 1: Denk na over de hoogte en de plaats van je werkblad en de keukenkasten.
 • Tip 2: Kies onze kwalitatieve en A-label (inbouw) keukenapparaten voor een energiebewuste keuken.
 • Tip 3: Bekijk de innovatieve oplossingssystemen die je keuken functioneler maken.
 • Tip 4: Breng de zon in je keuken met duurzame, energiezuinige en ecologische Ledverlichting
 • Tip 5: Neem onze energiezuinige kranen en waterfiltersystemen in overweging.

Combineer en integreer je favoriete keukentrends, innovatieve opbergoplossingen en kleuren en geniet nog decennialang van je keuken. Laat je inspireren door onze nieuwe inspiratiegids of kom langs in een belevingstoonzaal van Keukens De Abdij voor vrijblijvend advies.

Onze toonzalen

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze acties, wedstrijden en events. Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy beleid