Keukentrends 2023: wat is nieuw en populair?

Keukentrends 2023: inspiratie en trends

Eindeloos op zoek naar de geschikte keuken? Over kleuren en smaken valt niet te twisten. Laat je daarom inspireren door de laatste keukentrends van 2023 en combineer tijdloze materialen en stijlen met een nieuwe look en feel.

Keukentrends 2024

De vijf belangrijkste trends op keukengebied

  • Keukentrends kleuren: pastel, witte of warme tinten met accenten
  • Keukentrends materialen: verschillende soorten hout, beton en marmer
  • Keukentrends combinaties: durven met stijlen en materialen
  • Keukentrends inrichting: vergroten van de ruimte met ronde vormen
  • Keukentrends innovaties: energiezuinig en duurzaam karakter door kwaliteit

Keuken kleuren 2023

Leef jij ook zowat in je keuken? Wij ook! Daarom houden we zoveel van ontbijten met het gezin aan het keukeneiland. En terwijl je ’s avonds aan de keukentafel met de kinderen het huiswerk maakt, overloop je de dag bij het zetten van een warme thee. Dat is genieten. Meer en meer groeit de keuken dus uit naar de ontmoetingsplek voor het hele gezin. Speel hierop in met slimme oplossingen, mooie stijlen en de gezellige sfeer van de laatste keukentrends.

Keukentrends in kleur

De zuiderse warmte zet de toon met de trends op keukengebied van 2023. Door de gemakkelijke combinatie met zowel moderne- als klassieke stijlen en de Toscaanse eenvoud met aardse kleuren als terracotta, olijfgroen en verschillende beige en bruine tinten. De zuiderse tinten verdrijven de felle en opzichtige kleuren terug naar de schuif. Ben je niet fan van de warme en natuurlijke sfeer? Laat je dan inspireren door zachte pastelkleuren, witte tinten, ruwere materialen en de terugkeer van marmer.  

Keukentrends 2023: nieuwe kleuren zoals rood

Val op met kleuraccenten

De laatste keukentrend kleuren vragen om een gedurfd accent. Kies je het komende jaar voor een afwerking met chroom en RVS? Dan zit je midden in de keukentrend van 2023 met een perfecte balans tussen het koud metaal en de warme natuurmaterialen. Loop je echter niet warm van de zilveren kleuren? Durf dan warm getinte metalen zoals koper, goud of brons te gebruiken. Het zijn echte blijvertjes. Ze geven je industriële keuken een natuurlijke en warme uitstraling en groeien elk jaar in populariteit.

Keukentrends 2023: kleuraccenten zoals koper, goud of brons

Durven met stijlen

Verschillende materialen, vintage en een gewaagde blikvanger geven persoonlijkheid aan je keuken. Maar hoe durf je nu combineren met stijlen? Zet een retro broodrooster of een vintage koelkast in je modern afgewerkte keuken. Zorg voor een mix van kleuren en patronen ten opzichte van een strakke achtergrond. Of draai alles om met een minimalistische stijl vol opvallende accenten. Mits een beetje lef ben je dus al snel mee met de laatste trends op keukengebied. Ten slotte iets om niet te vergeten: planten brengen licht en leven in je keuken. Kies voor heerlijke seizoenskruiden of eetbare planten die je zin geven om te koken.

Keukentrends met mix van kleuren en patronen

Laatste keukentrends op de keukenbeurs

Onze keukenadviseurs en interieurarchitecten reizen jaarlijks naar de grote keukenbeurs in Duitsland. De laatste keukentrends trokken ook onze aandacht. Na een inspiratievolle dag keerde onze collega's terug naar huis met een hoofd vol ideeën.

Japandi stijl

De Japanse stijl en Scandinavisch minimalisme trekt door de westerse cultuur en vindt de weg naar ons keukeninterieur. Hoe? Door het combineren van vormen, aardse kleuren en natuurlijke materialen. Deze nieuwe keukentrend gaat voor eenvoud, warmte en rust met een vleugje imperfectie in de asymmetrische Wabi Sabi stijl.

Keuken in Japandi stijl

Urban classic

Stoer, robuust en gewaagd. De Urban stijl combineert de industriële uitstraling van metaal met zachte grijstinten en losstaande materialen. Hierbij volgt de inrichting van de keukentrend het gevoel van de moderne generatie. Voel jij je jong van hart? Dan brengt deze keuken je midden in de kwalitatieve en duurzame urbansfeer.

Urban classic keuken met metaal- en zachte grijstinten

Vintage comeback

De jaren 60 en 70 maken zich klaar voor een comeback van formaat. En daar is een reden voor. De nostalgische keukentrend bezit flair, maar nu met een moderne toets en een innovatief kantje. Perfect voor de hedendaagse keukeninrichting. Kies voor warme kleuren zoals oker, terracotta enolijfgroen en combineer met pasteltinten, patronen en opvallende keukenapparaten voor een hippe keuken van formaat.

Vintage keuken met warme kleuren

Eten in de nineties

De nineties, de start van avontuurlijk koken en uitgebreid dineren. Een tijd waar we graag naar weerkeren. De trends op keukengebied brengen de jaren 90 keuken echter naar een hoger niveau met strakke lijnen enlichte houtsoorten. Zit er dus een Bourgondiër in jou? Dan brengen we je 30 jaar terug in de tijd met een minimalistisch design dat ruimte biedt om te koken. Ontdek hier onze Ibiza keukens.

Keukentrend met lichte houtsoorten

De Abdij inspireert met de laatste keukentrends

Trends op keukengebied evolueren richting de toekomst door de bewuste keuze in designs met een duurzaam en ecologisch lintje. In de eerste plaats door een doordachte keukenindeling, kwalitatieve keukenapparatuur en uitzonderlijke kleuren. Ten tweede door materialen met eigentijdse muurbekleding en LED-verlichting en ten slotte door duurzame keukenkasten van FSC- of PEFC-gecertificeerd hout. Houd dus de laatste keukentrends in het oog en evolueer mee. Hoe je dat doet? Lees de tips van De Abdij en zorg dat je keuken bij jouw persoonlijkheid past. 

Keukentrends 2023 met een kookeiland

Vanaf 2023 is het keukeneiland bijna niet meer weg te denken uit de keuken. De stijl en de functies van een eiland evolueerden over de jaren naar een praktisch element met geïntegreerde keukenapparatuur. Door de nieuwste keukentrends van 2023 geven we jouw keuken een luxe uitstraling en zorgen we voor een echte leefkeuken voor het hele gezin. Laat je vrijblijvend adviseren door onze interieurarchitecten voor het gepaste kookeiland in jouw keuken.

Keuken met kookeiland blijft populair

Keukentrends 2023 met ronde vormen

Altijd plaats te kort in de keuken? Creëer ruimte door te spelen met de vormen van je kookeiland, keukenkast of keukenblad. Kies je liever voor de strakke keuken? Met een kleine aanpassing zorg je al snel voor het unieke karakter van de laatste trends op keukengebied. Denk maar aan ronde barkrukken, verlichting tot zelfs keukentoestellen met een afgerond design.

Keukentrends 2023 met energiezuinige innovaties

De centrale plek in je huis vraagt om energiezuinige keukenapparaten en innovatieve keukentrends. Overweeg de Quooker waterkraan die water en energiebesparend werkt. Kies daarna voor energiezuinige A-label keukenapparaten tegen sluipverbruik. Ten slotte zien we ook de opmars van ecologische en duurzame houtsoorten. Met een keukenadviseur en interieurarchitect van De Abdij leer je de do’s en don’ts van de energiezuinige keuken. Maak een afspraak en wij kijken vrijblijvend en samen met jou naar de opties.

Quooker waterkraan

Tips voor jouw inrichting volgens de laatste keukentrends

Kijk verder dan de afwerking van je keukenkast of het tegeltje tegen de muur. Waarom? Je bespaart je de kopzorgen van een onhandige keuken, want een praktische en doordachte inrichting laat je ademen in de keuken.

  • Tip 1: voor je start, denk na over de hoogte en de juiste plaats van het werkblad en de keukenkasten.
  • Tip 2: kies kwalitatief en A-label inbouwtoestellen voor een energiezuinige keuken.
  • Tip 3: bekijk de duurzame en slimme oplossingssystemen die inspelen op je noden en wensen
  • Tip 4: vernieuw de zon in je keuken met energiezuinige, ecologische en duurzame LED-verlichting
  • Tip 5: kies voor energiezuinige kranen en bekijk de nood aan een waterfiltersysteem voor jouw huis

Integreer je favoriete keukentrend inrichting en je zit goed voor de komende 30 jaar. Zie je het bos door de bomen niet meer? Laat je inspireren en download onze nieuwe inspiratiegids of kom langs in één van onze toonzalen voor vrijblijvend keukenadvies.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze acties, wedstrijden en events. Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy beleid