De L- en U-keuken: ontdek de voordelen en mogelijkheden

De L- en U-keuken: ontdek de voordelen en mogelijkheden

Je hebt er wellicht al over gehoord: de L-keuken en de U-keuken, maar wat is dat precies? Het zijn keukenopstellingen die worden gekozen naar gelang de beschikbare keukenoppervlakte. De beschikbare vierkante meters en het keukengebruik zullen beslissend zijn bij het kiezen van de juiste keukenopstelling.

De L-keuken

Een L-keuken verwijst naar een keukenindeling die is ontworpen in de vorm van de letter "L". Het is een populaire keukenopstelling waarbij twee keukenbladen in een hoek worden geplaatst. De hoekkeuken is ideaal voor ruimtes met een beperkte oppervlakte, omdat het efficiënt gebruik maakt van de beschikbare ruimte. Deze opstelling biedt voldoende werkruimte en opbergmogelijkheden, terwijl het de keuken open en toegankelijk houdt.

L-keuken

L-keuken voordelen

Je hebt misschien al gehoord over de werkdriehoek in de keuken? Dat is de af te leggen afstand tussen de kookplaat, de spoelbak en de koelkast. Hoe beter deze indeling in de keuken, hoe minder afstand je zal moeten afleggen. Hoe kleiner de werkdriehoek of keukendriehoek, hoe efficiënter je te werk kan gaan in de keuken. Het is een ideale oplossing voor bijvoorbeeld kleinere keukens.

Het ene been van de "L" kan worden gebruikt voor het aanrecht, spoelbak en vaatwasser, terwijl het andere been ruimte biedt voor het fornuis of kookplaat en eventueel extra werkruimte of keukenlades. De L-keukenindeling is flexibel en kan worden aangepast aan verschillende keukenformaten en stijlen. Het is een veelzijdige opstelling die goed werkt in zowel kleine als grote keukens en is populair vanwege zijn functionaliteit en efficiëntie.

De U-keuken

Een U-keuken verwijst naar een keukenindeling die is ontworpen in de vorm van de letter "U". Het is een ruime en veelzijdige keukenopstelling met drie zijden aan het werkblad. Deze keukenindeling biedt veel werkruimte en opbergruimte en is ideaal voor grote en open keukens. Het creëert een handige en efficiënte werkdriehoek tussen het fornuis, de gootsteen en de koelkast, wat koken aangenamer maakt.

U-keuken

U-keuken voordelen

Het voordeel van een U-keuken is dat het veel ruimte biedt voor apparaten, kasten en werkruimte, waardoor het ideaal is voor mensen die van koken houden of vaak uitgebreid koken. De keuken is ruimer en er zullen meerdere personen tegelijkertijd in de keuken kunnen werken. Een U-keuken kan worden geplaatst tegen 3 muren of tegen 2 muren waarbij één gedeelte los komt te staan en kan worden gebruikt als kookeiland met zitgedeelte.

Super gezellig wanneer je gasten over de vloer krijgt. Zo ben je niet langer alleen in de keuken en kan je worden vergezeld tijdens het koken. De twee hoeken hoeven zeker geen nadeel te zijn. Je deze voorzien van lades of open legplanken voor het opbergen van bijvoorbeeld keukenservies. 

Maak nu je afspraak

Boek nu je persoonlijke keukenarchitect voor gratis en vrijblijvend advies. Zij creëren sfeer, licht en ruimte door creatieve oplossingen en tillen je nieuwe keuken naar een hoger niveau.

Zelf je keuken ontwerpen? Ga zelf aan de slag met onze geweldige keukenplanner en ontvang meteen je keukenplan. Kostprijs keuken berekenen? Dat doe je in 5 eenvoudige stappen met onze handige prijscalculator.

Download onze inspiratiegids en laat je verrassen door onze laatste realisaties. Tot binnenkort in één van onze keuken belevingstoonzalen?

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze acties, wedstrijden en events. Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy beleid