Hedendaagse keukens: laat je inspireren

Hedendaagse keukens: laat je inspireren

Moderne keukens, landelijke keukens, greeploze keukens... Bij Keukens De Abdij hebben we het allemaal. Elke keukenstijl vindt u terug in onze toonzaal, daarnaast zorgen we ook dat we op de hoogte zijn van elke mogelijke keukentrend en passen we ons aanbod ook steeds aan aan deze trends. Niet iedereen is natuurlijk op zoek naar de laatste keukentrend of een specifieke stijl, we krijgen namelijk ook vaak de vraag naar eigentijdse oftewel hedendaagse keukens. In dit nieuwsbericht vertellen we dan ook alles over de hedendaagse keuken en de dingen waar zeker rekening mee moet gehouden worden. 

Wat is een hedendaagse keuken?

Met een hedendaagse keuken wordt eigenlijk een tijdloze of eigentijdse keuken bedoeld. De hedendaagse keuken is een keuken die er qua uitzicht nooit verouderd zal uitzien. Dergelijke keuken volgt geen specifieke stijltrend of kleurentrends, waardoor deze ook nooit uit stijl zal gaan. Het principe hier is "less is more". Dit type van keuken is tevens ook niet gewoon in een hokje te duwen. Landelijk of modern? De hedendaagse keuken past in beide scenario's en past eigenlijk thuis in elk interieur of woning. Een mat effen deur in een neutrale kleur met een stijlvolle handgreep kan namelijk overal geplaatst worden. 

Waarom kiezen voor een hedendaagse keuken?

Een hedendaagse keuken kan dus eigenlijk ook gezien worden als een neutrale keuken waar je alle kanten mee op kan. Om die reden wordt er vaak voor een hedendaagse keuken gekozen bij opbrengsteigendommen. Aangezien deze woningen vaak worden verhuurd, is een keuken die qua stijl neutraal is de beste keuze. 

Daarnaast zijn deze keukens ook interessant wat betreft de prijs. Het “less is more” principe bij het kiezen van de materialen en kleuren is ook in de eindprijs van toepassing is. Vergeet die duurdere kroon- of lichtlijsten van de landelijke keukens. Vergeet die dure greeplijst, afgewerkt in roestvrij staal, van een moderne keuken. Soberheid is troef bij de hedendaagse keuken.

Dit wilt natuurlijk niet zeggen dat deze keukens saai hoeven te zijn. Door het gebruik van leuke kleurcontrasten in neutrale kleuren en de juiste verlichting kan je toch het soms saaie geheel breken, zonder afbreuk te doen aan de ultieme doelstelling. Daarnaast lenen deze keukens zich er ook perfect toe om een persoonlijke touch aan te brengen met behulp van decoratie, kruiden, etc. Het eenvoudige ontwerp geeft u namelijk voldoende ruimte om uw eigen smaak door te voeren met behulp van extra's. 

Kortom, een hedendaagse keuken is een keuken die zonder morren de tijd doorstaat, zich makkelijk aanpast aan de stijl van zijn eigenaar, en toch beschikt over alle praktische troeven die een moderne keuken met zich meebrengt.

Keukenapparatuur en technische snufjes

Qua keukentoestellen en ander apparatuur kan u eigenlijk ook alle kanten op bij een hedendaagse keuken. De traditionele toestellen die u bij elke keuken terugvindt, horen hier natuurlijk ook thuis. Denk hierbij aan een ingebouwde oven of zelfs microgolfoven, ook een klassieke dampkap zoals bijvoorbeeld een wanddampkap tegen de muur, een telescopische dampkap onder uw kasten of een ingebouwde dampkap in een luifel, mag niet ontbreken. Qua kookplaat kan u kiezen tussen verschillende soorten zoals een keramisch, inductie of gaskookplaat,maar ook een fornuis is een mogelijkheid bij hedendaagse keukens. Ook voor uw kraan en spoelbak heeft u verschillende mogelijkheden die de neutrale look van uw hedendaagse keuken versterken.

Daarnaast zijn er ook nog de grote toestellen zoals een vaatwasser en koelkast - al dan niet met ingebouwde diepvries -. Deze toestellen kunnen ook ingebouwd worden, maar natuurlijk ook apart geïnstalleerd worden. Wanneer u ervoor kiest om deze toestellen in te laten bouwen, wordt er gezorgd voor een perfecte aansluiting van de keuken. De deurtjes van de keukenkasten waarin deze apparaten zitten verwerkt, verschillen namelijk niet van de andere keukenkasten, waardoor het een mooi geheel vormt. 

Qua technologie kan je de hedendaagse keuken ook voorzien van de laatste technische snufjes. Zo kan je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een kraan met kokend water te installeren, of een laadstation voorzien voor bijvoorbeeld uw smartphone op te laden. De mogelijkheden zijn eindeloos. Onze keukenadviseurs helpen u dan ook graag met het samenstellen van de perfecte hedendaagse keuken voor u en uw gezin. 

Maak nu je afspraak

Boek nu je persoonlijke binnenhuisarchitect voor gratis en vrijblijvend advies. Zij creëren sfeer, licht en ruimte door creatieve oplossingen en tillen je nieuwe keuken naar een hoger niveau.

Ga je liever zelf aan de slag? Ontwerp zelf je droomkeuken met onze geweldige 3D keukenplanner en ontvang meteen je keukenplan. Je nieuwe keuken prijs berekenen? Ontvang meteen de richtprijs voor je nieuwe keuken met onze handige prijscalculator.

Download onze inspiratiegids en laat je verrassen door onze laatste realisaties. Tot binnenkort in één van onze keuken toonzalen?

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze acties, wedstrijden en events. Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy beleid