Hoe mijn oven onderhouden?

Hoe mijn oven onderhouden?

Onze oven draait tijdens de koude herfst en winterdagen weleens overuren. Het is dan ook belangrijk, omwille van hygiënisch standpunt maar ook om de levensduur van de oven en onderdelen te verlengen, dat de oven goed wordt onderhouden.

Oven onderhouden

Tracht zeker uw bakplaat en bakrooster altijd goed te beschermen door middel van het gebruik van wegwerp bakpapier of herbruikbare siliconen bakmatten.

Deze laatste is misschien nog iets minder gekend maar heeft tal van voordelen:

  • Het kan tot wel minstens 3000 keer bakbeurten meegaan. Het is iets duurder in aankoop maar de investering verdient zich zeker snel terug
  • Het maakt invetten van de bakplaat (bij het bakken van koekjes bijvoorbeeld) volledig overbodig
  • Het is super eenvoudig in gebruik
  • Het is onderhoudsvriendelijk want ze zijn zelfs geschikt voor de vaatwasser

Oven reinigen

Toch zal uw oven bevuild geraken, zeker wanneer u bijvoorbeeld vlees gaat bakken in de oven. Door het rondspatten van vetten en sappen, kan u niet voorkomen dat de binnenkant van de oven vuil wordt. Een grondige reiniging is zeker op zijn plaats, en wij leggen u graag uit hoe u deze klus makkelijk kan klaren.

  • Met water, bruine zeep en een zeemvel krijgt u de aangekoekte etensresten zeer makkelijk van de oven.
  • Smeer de ovenwanden ’s avonds voor het slapengaan in en plaats een bakje met verdunde ammoniak in de oven.
  • ’s Anderendaags is de vervuiling zonder schuren eenvoudig weg te krijgen met keukenrol of een zeemvel.
  • Opgelet: Heeft u kleine kinderen in huis die de oven eenvoudig open kunnen trekken? Laat dan het bakje met verdunde ammoniak zeker achterwege.
  • Reinig de binnenzijde van de oven vervolgens grondig met water en een ontvettende detergent.
  • Spoel en droog als laatste zorgvuldig na.

Oven met pyrolyse

Maar… Wist u dat er ook ovens bestaan die u zelf niet meer dient te onderhouden? Dan kan u ook kiezen voor een oven met pyrolyse functie.

De vuilresten worden verbrandt tot as doordat de oven op hoge temperatuur zal worden verwarmd. Bekijk zeker ook de webpagina’s van onze partners, want ook zij hebben deze topovens in hun gamma.

Heb je nog vragen?

Boek nu je persoonlijke interieurarchitect voor gratis en vrijblijvend advies. Zij creëren sfeer, licht en ruimte door creatieve oplossingen en tillen je nieuwe keuken naar een hoger niveau.

Ga zelf aan de slag en ontwerp je droomkeuken met onze geweldige keukenplanner. Verdiep je in materialen, kleuren, indelingen en toestellen. Prijs keuken berekenen? Dat doe je snel en eenvoudig met onze handige prijscalculator.

Download onze inspiratiegids en laat je inspireren door onze laatste realisaties. Tot binnenkort in één van onze keuken winkels?

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze acties, wedstrijden en events. Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy beleid