Keuken schilderen: de juiste verf kan wonderen doen

Keuken schilderen: de juiste verf kan wonderen doen

Gebruik magneetverf

Handig én super hip is het gebruiken van magneetverf en bordverf om je nieuwe keuken een creatieve touch te geven.

Ben je een vergeetkous? Overweeg dan zeker het magnetisch maken van een bepaalde wand in de keuken. Belangrijke afspraken, rekeningen,… alles kan voortaan met magneten aan de wand gehangen worden.

Mag het ook wat speelser? Dan is een bordverf muur misschien wel iets voor jou. Boodschappenlijstjes, spreuken of leuke tekeningen van de kinderen, maken jouw keuken op en top persoonlijk.

Kleur in functie van keukenkasten

Keukens kunnen geleverd worden in diverse uitvoeringen van kleuren en materialen dewelke bepalend zijn voor de uitstraling van jouw keuken. De kleur van een keuken is dus bepalend voor de verfkleur die je kiest. Heb je een witte of beige keukenuitvoering dan matcht deze ongetwijfeld met vele kleursoorten verf. Heb je zwarte keukenkastfronten, kies dan zeker voor een lichte verfkleur om het geheel op te lichten. Durf te spelen met contrasten in dit laatste geval want dat geeft het mooiste resultaat!

Kleur in functie van je vloer

Omdat de vloer een vast element is in jouw keuken, is het belangrijk in functie hiervan de kleuren van jouw keuken te gaan kiezen. Het is toch belangrijk dat dit één mooi geheel vormt en er geen 10 verschillende kleuren aanwezig zijn in de keuken. Heb je bijvoorbeeld een parketvloer met houtstructuur, gebruik dan geen gele hoogglanskeukenfronten en oranje verf tegen de muren, maar kies eerder voor zachte kleuren. Heb je een effen vloer? Dan kan je alle kanten op.

Er kan perfect gespeeld worden met kleuren die jouw persoonlijkheid uitstralen. Onze master binnenhuisarchitecten helpen u dan ook graag verder bij het maken van de juiste keuzes in kleurencombinaties.

Maak nu je afspraak

Boek nu je persoonlijke keukenarchitect voor gratis en vrijblijvend advies. Zij creëren sfeer, licht en ruimte door creatieve oplossingen en tillen je nieuwe keuken naar een hoger niveau.

Zelf je keuken ontwerpen? Ga zelf aan de slag met onze geweldige keukenplanner en ontvang meteen je keukenplan. Kostprijs keuken berekenen? Dat doe je in 5 eenvoudige stappen met onze handige prijscalculator.

Download onze inspiratiegids en laat je verrassen door onze laatste realisaties. Tot binnenkort in één van onze keuken belevingstoonzalen?

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze acties, wedstrijden en events. Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy beleid