Kies de juiste dampkap voor je nieuwe keuken

Kies de juiste dampkap voor je nieuwe keuken

Dampkappen vindt u in allerlei uitvoeringen. Ingewerkt in het fornuis , ingewerkt in het plafond,  een wanddampkap of een eilanddampkap… Kortom… Alles kan. Maar hoe kiest u nu de juiste dampkap voor uw keuken?

Dampkap met afvoer

De selectie van de geschikte dampkappen voor uw keuken wordt al verkleind wanneer u gaat kijken naar de afvoer van de dampkap. Dit kan via een gat in de muur waarbij de kooklucht rechtstreeks naar buiten wordt afgevoerd, of via een kringloopwerking wanneer rechtstreekse afvoer naar buiten geen optie is.

Dampkap met hercirculatie

Deze laatste filtert de geurtjes en de vetdeeltjes uit de kooklucht en stoot de gezuiverde lucht terug de kamer in. Het grote voordeel bij deze laatste: er gaat in de winter geen energie meer verloren want de verwarmde binnenlucht wordt niet onttrokken uit de ruimte.

Dampkap filters

Ongeacht welk afvoertype wordt gebruikt, elke dampkap maakt gebruik van filters. Zo zijn er papieren filters die frequent moeten vervangen worden, metaalfilters die afwasbaar zijn en wel tot drie jaar meegaan en als laatste zijn er ook nog koolstoffilters. Ook deze laatste dienen na een gebruik van 6 tot 12 maanden vervangen te worden.

Een koolstoffilter komt voor bij dampkappen met kringloopwerking zoals hierboven omschreven.

  • De te gebruiken filters zijn dus afhankelijk van het dampkaptype waarvoor u kiest.
  • Heel technisch allemaal, maar uiteraard is er nog het esthetische aspect én het geluidsniveau dewelke mee zullen bepalen welke dampkap het beste bij u past.
  • Heeft u een moderne of een landelijke keuken? Er zijn tal van mogelijkheden voor beide keukenstijlen.

Maak nu je afspraak

Boek nu je persoonlijke binnenhuisarchitect voor gratis en vrijblijvend advies. Zij creëren sfeer, licht en ruimte door creatieve oplossingen en tillen je nieuwe keuken naar een hoger niveau.

Ga je liever zelf aan de slag? Ontwerp zelf je droomkeuken met onze geweldige 3D keukenplanner en ontvang meteen je keukenplan. Je nieuwe keuken prijs berekenen? Ontvang meteen de richtprijs voor je nieuwe keuken met onze handige prijscalculator.

Download onze inspiratiegids en laat je verrassen door onze laatste realisaties. Tot binnenkort in één van onze keuken toonzalen?

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze acties, wedstrijden en events. Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy beleid