Kies een keuken kleur die bij je past

Keuken kleur kiezen die bij je past

Het kleurgebruik in uw keuken is bepalend voor de sfeer. Maar niet enkel dat tikkeltje verf of retro behangpapier aan de muur zal de gehele look van uw keuken bepalen, ook de gebruikte materiaalsoort speelt hier een rol.

Verschillende keukenstijlen

Omdat bepaalde materialen hun eigen specifieke kleur hebben, zoals bijvoorbeeld inox en beukenhout, is het dus ook belangrijk goed na te denken over de materiaalkeuze van uw nieuwe keuken. Wij tonen u alvast enkele voorbeelden waar goed nagedacht is over de gebruikte kleuren, materialen én decoratie.

Deze strakke keuken voelt toch heel sfeervol aan dankzij de kasten en bankjes in donkere houtstructuur. Leuke accessoires en lichtblauwe elementen zorgen voor een frisse toets. En de RVS accenten die u kan terugvinden in de kastgrepen en dampkap zijn een échte voltreffer. Ook de grijze tegelwand geeft deze keuken nét dat tikkeltje meer karakter!

Moderne witte keukens zijn helemaal in. Maar dat wil zeker niet zeggen dat een witte keuken saai hoeft te ogen. Deze hoogglans keukenkastjes gecombineerd met een glazen achterwand en donkerbruine elementen vormen één geheel. Door het gebruik van natuurlijke elementen zoals het eiken parket, sluit de leefruimte bijna naadloos aan op de tuin.

Deze keuken past zowel binnen een moderne als een landelijke omgeving. De donkerbruine zuilen lopen naadloos over in de vloer. Om de ruimte groter te doen aanvoelen heeft men greeploze keukenkasten, afgewerkt in hoogglans wit, gecombineerd met zuilen die tot aan het plafond reiken. De koperen details (ook een trend in 2018) maken deze keuken helemaal af!

Kies voor contrast

Houdt u van contrast? Geen probleem! Net zoals in de modewereld, doet Black & White het ook goed in de hedendaagse interieurvormgeving én dus ook in de keuken! Zorg wel voor voldoende verlichting en materiaalsoorten met een lichte kleur zodat de zwarte keuken niet overheerst. In deze keuken bijvoorbeeld heeft men natuurlijk hout en frisse decoratie gebruikt.

De rustieke balken in deze keuken komen volledig tot hun recht door het gebruik van lichte muren, keukenkastfronten en werkblad. Door de licht bruine accentmuur vormen de balken één geheel met de keuken. De goudkleurige, doorschijnende lampen creëren warmte én zijn uitermate elegant.

Maak nu je afspraak

Boek nu je persoonlijke keukenarchitect voor gratis en vrijblijvend advies. Zij creëren sfeer, licht en ruimte door creatieve oplossingen en tillen je nieuwe keuken naar een hoger niveau.

Zelf je keuken ontwerpen? Ga zelf aan de slag met onze geweldige keukenplanner en ontvang meteen je keukenplan. Kostprijs keuken berekenen? Dat doe je in 5 eenvoudige stappen met onze handige prijscalculator.

Download onze inspiratiegids en laat je verrassen door onze laatste realisaties. Tot binnenkort in één van onze keuken belevingstoonzalen?

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze acties, wedstrijden en events. Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy beleid