Kiezen voor keukenrenovatie of nieuwe keuken?

Keukenrenovatie of nieuwe keuken?

Het kan zijn dat je nog steeds twijfelt tussen een keukenrenovatie en een nieuwe keuken. En dat begrijpen we maar al te goed. Je bent misschien geen handige Harry of je hebt gewoon behoefte aan iets nieuws. Daarom overlopen we de voor- en nadelen van beide opties met jou.

Kiezen voor een keukenrenovatie

Kies je ervoor om jouw keuken te renoveren? Dan gaan we grotendeels op dezelfde manier te werk als wanneer je voor een nieuwe keuken zou kiezen. We overlopen de mogelijkheden tot in de details en geven advies volgens jouw smaak en bestaande situatie. Hierbij houden we rekening met de huidige staat van de keuken, hoe die in het verleden werd geplaatst en hoe het zit met de indeling.

Een keukenrenovatie raden we vooral aan als de aanpassingen miniem zijn en er geen ingrijpende veranderingen moeten gebeuren. Wordt er gesproken over een grondige renovatie? Dan is het prijskaartje vaak niet in verhouden tot het resultaat en is een nieuwe keuken een betere en goedkopere optie. Je moet vooral onthouden dat een gerenoveerde keuken geen nieuwe keuken is.

Keukenrenovatie: de voordelen

 • Jouw oude keuken krijgt het uitzicht van een nieuwe keuken voor een beperkt budget. Kleine zaken kunnen hier gemakkelijk worden aangepast: wandtegels of spatwand, kastdeuren, accent- of algemene kleuren, nieuwe toestellen, verlichting, …
 • Jouw huis zal in waarde stijgen voor minder geld. Een keukenrenovatie kan bijdragen tot de waarde van het huis, wat nuttig kan zijn bij de verkoop ervan.
 • Er zijn meestal geen grote kap- of afbraakwerken nodig voor het renoveren van jouw keuken, waardoor je ook geen werftoestanden zal ervaren.
 • Renoveren is een budgetvriendelijkere oplossing dan kiezen voor een nieuwe keuken, op voorwaarde dat de aanpassingen niet te groot zijn.

Keukenrenovatie: de nadelen

 • De indeling van de huidige keuken is moeilijk te wijzigen. Bij een renovatie wordt er verder gebouwd op de indeling van de bestaande keuken, wat de mogelijkheden beperkt.
 • Bij grondige renovatie stijgen de kosten waardoor een nieuwe keuken misschien een betere en soms goedkopere optie is.
 • Als er bepaalde maten van kastdeuren niet meer beschikbaar zijn, is er duur maatwerk nodig.
 • Een gerenoveerde keuken heeft niet de functionaliteit van een nieuwe keuken. Hij ziet er misschien beter uit, maar gaat minderlang mee dan een nieuwe keuken. Daarom is het belangrijk om de staat van de keuken te bekijken en goed na te denken over wat je precies wil veranderen alvorens te kiezen tussen renovatie en een nieuwe keuken.

Kiezen voor een nieuwe keuken

We schreven het al: renovatie is niet altijd de beste oplossing. Soms kies je dus beter voor een volledig nieuwe keuken. Op die manier stel je jouw keuken samen zoals je dat zelf wil. Aan het kopen van een nieuwe keuken zitten zo goed als geen nadelen verbonden. Het is vaak duurder dan een renovatie, maar de vele voordelen wegen hier zeker tegen op.

Nieuwe keuken: de voordelen

 • Bij een nieuwe keuken is alles volledig nieuw: de bouw, de look, de toestellen, …
 • Bij Keukens De Abdij kan je vaak genieten van mooie acties bij aankoop van een nieuwe keuken waardoor de aankoopprijs flink daalt.
 • De levenslange servicegarantie en vaste prijs voor 2 jaar maken dat je altijd op veilig speelt met Keukens De Abdij.
 • Je hebt maximaal comforten gebruiksgemak doordat de keuken is aangepast aan de hedendaagse noden van jouw gezin.
 • Je geniet dagelijks van de nieuwste snufjes en energiebesparende technologieën.
 • Een nieuwe keuken verhoogt de waarde van jouw huis nog meer dan een gerenoveerde keuken.
 • Meer en nieuwe opbergmogelijkheden op dezelfde oppervlakte betekenen nog meer voor jou.
 • Jouw keuken is multifunctioneler dankzij de nieuwste keukenindelingen en apparaten.
 • Jouw keuken wordt ontworpen door professionals van Keuken De Abdij, met aandacht voor elk detail, echt jouw droomkeuken.
 • Keukens De Abdij is al meer dan 42 jaar dé keukenspecialist en volgt de nieuwste keukentrends op de voet, zo ben ook jij terug helemaal mee.

Maak nu je afspraak

Boek nu je persoonlijke binnenhuisarchitect voor gratis en vrijblijvend advies. Zij creëren sfeer, licht en ruimte door creatieve oplossingen en tillen je nieuwe keuken naar een hoger niveau.

Ga je liever zelf aan de slag? Ontwerp zelf je droomkeuken met onze geweldige 3D keukenplanner en ontvang meteen je keukenplan. Je nieuwe keuken prijs berekenen? Ontvang meteen de richtprijs voor je nieuwe keuken met onze handige prijscalculator.

Download onze inspiratiegids en laat je verrassen door onze laatste realisaties. Tot binnenkort in één van onze keuken toonzalen?

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze acties, wedstrijden en events. Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy beleid