Landelijke keukens: laat je inspireren

Landelijke keukens: laat je inspireren

In één van onze vorige nieuwsberichten spraken we al uitgebreid over moderne keukens en hoeveel variatie er bestaat tussen de verschillende moderne keukens van Keukens De Abdij. Moderne keukens is één stijl die u kan vinden bij Keukens De Abdij, daarnaast zijn we ook gespecialiseerd in landelijke keukens. In dit nieuwsbericht bespreken we uitvoerig de keuzes die u heeft bij een landelijke keuken en de stijlelementen die uw keuken tot een droomkeuken maken.

De kenmerken van een landelijke keuken

Allereerst nemen we jullie mee naar de wereld van de landelijke keukens. Wat maakt een keuken nu eigenlijk tot een landelijke keuken? Er zijn verschillende typische elementen die zorgen dat die landelijke stijl duidelijk naar voor komt. De meeste mensen zullen daarbij automatisch denken aan natuurkleuren en houtstructuren. Deze zaken zorgen inderdaad voor warmte en gezelligheid in uw interieur. Ze geven u dat huiselijke gevoel waar u jaren later nog steeds zal van genieten. Bij Keukens De Abdij gaan we natuurlijk steeds een stapje verder, verder dan hout en natuurkleuren, want er zijn nog andere elementen die bijdragen tot de creatie van een landelijke keuken.

Extra aandacht voor verlichting

Bij een landelijke keuken gaat er altijd extra veel aandacht naar de verlichting in de keuken én de belichting van de verschillende keukenelementen. In termen van verlichting van u kiezen voor verschillende soorten en types van plafondlampen die werken met natuurkleuren, maar eveneens metalic kleuren of industriële hanglampen zijn perfect ter afwerking van de landelijke keuken. Qua belichting van de details en keukenafwerking, kan u kiezen voor spotjes in het plafond of onder de hangkasten. Deze lichten de mooi afwerking of details perfect uit. Hierbij kan u eveneens kiezen voor spotjes met instelbare sterkte om zelf de hoeveelheid licht te bepalen. 

Kookeiland voor ruimtelijk gevoel

Hoewel er in het verleden bij landelijke keukens vooral werd gewerkt met rechte keukens of L-vormige keukens, zijn de keukeneilanden bezig aan een opmars. Een kookeiland geeft meer ruimtegevoel, creeërt openheid en is een belangrijke sfeerbepaler in uw keuken. Daarbij kan u bij een kookeiland gecombineerd met een rechte keuken perfect zelf bepalen waar u uw kookplaat of spoelbak plaatst. Gaat u voor een spoelbak in het kookeiland of toch liever die kookplaat op uw eiland  of  gewoon een kookeiland met kasten en legplanken als opbergruimte? Alles is mogelijk, vraag steeds raad aan onze binnenhuisarchitecten, zij kunnen u altijd advies op maat geven. 

Legplanken of binnenlades

Zichtbare legplanken of toch liever binnenlades? Dergelijke keuzes vormen uw keuken en vormen uw ideeën eveneens om tot een praktische, tijdloze keuken, volledig naar uw persoonlijke smaak. Bij uw landelijke keuken kan u perfect kiezen voor één van de twee, de materiaalkeuze en kleuren bepalen hier vooral de landelijke look. Wat u ook kiest, bij Keukens De Abdij bent u steeds verzekerd van de kwaliteit. Zo kan u bij legblanken zeker zijn van een dikte van 19mm en bij rugwanden gaan we tot een dikte van 8mm. Alle legplanken in onze kastinrichting zijn in high-density en kunnen dus zeker tegen een stootje. Kiest u voor binnenlades, dan kan u voor uw gekleurde binnenkasten kiezen uit 78 verschillende kleuren zonder hiervoor een meerprijs te betalen.

Verfijnde detailafwerking en accessoires

Een landelijke keuken vraagt om details, om perfectie. In uw landelijk keuken wilt u genieten van een lekker diner, maar ook van het gezellig samenzijn met familie en vrienden. Hierbij bepaalt de afwerking, de details en de accessoires van uw keuken de sfeer. Een mooi uitgewerkte schouw, een keukeneiland, kroonlijsten, lichtlijsten,... het heeft allemaal een invloed op de sfeer die uw keuken zal oproepen. Bij Keukens De Abdij bent u dan ook aan het goede adres wat betreft deze details en afwerking. Om een voorbeeld te geven van zo'n verfijnde detailafwerking: bij ons heeft u keuze uit meer dan 80 greepjes, wij hebben gegarandeerd datgene waar u naar op zoek bent voor uw droomkeuken. 

Soorten landelijke keukens

Landelijke keukens zijn er natuurlijk, net zoals moderne keukens, in alle soorten en maten. Algemeen gezien, is een landelijke keuken is een iets warmere en  meer sfeervolle versie van de moderne, strakke keukens.  Naast de 'standaard' landelijke keuken bestaat een grote variatie in landelijke keukens. Denk bijvoorbeeld aan een moderne landelijke keuken waarbij er een combinatie wordt gemaakt tussen twee stijlen: modern en landelijk. Op deze manier wordt functionaliteit en karakter in één keuken samen gebracht, dit door verschillende elementen uit de landelijke stijl te combineren met de nieuwste technologieën uit de moderne keuken. Aan de andere kant van de moderne landelijke keuken heb je dan weer de  ‘cottage’ of Provençaalse landelijke keuken. Bij dergelijke keukens wordt vooral gewerkt met  hout of details in hout en oude stijlelementen. De combinatie zijn eigenlijk eindeloos en voor iedereen is er wat wils. Onze binnenhuisarchitecten helpen u natuurlijk ook met het visualiseren van uw droomkeuken en kunnen u altijd perfect vertellen wat er al dan niet mogelijk is.

Maak nu je afspraak

Boek nu je persoonlijke keukenarchitect voor gratis en vrijblijvend advies. Zij creëren sfeer, licht en ruimte door creatieve oplossingen en tillen je nieuwe keuken naar een hoger niveau.

Zelf je keuken ontwerpen? Ga zelf aan de slag met onze geweldige keukenplanner en ontvang meteen je keukenplan. Kostprijs keuken berekenen? Dat doe je in 5 eenvoudige stappen met onze handige prijscalculator.

Download onze inspiratiegids en laat je verrassen door onze laatste realisaties. Tot binnenkort in één van onze keuken belevingstoonzalen?

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze acties, wedstrijden en events. Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy beleid