6 tips na de aankoop van je keuken

Keuken gekocht? Proficiat, je deed net een prima investering in de toekomst. Maar hoe gaat het nu verder? Je kijkt reikhalzend uit naar het moment waarop jouw droomkeuken effectief in je woning staat, maar eerst worden nog wat praktische zaken geregeld. Het goede nieuws: je kunt zelf ook actie kunt ondernemen om jezelf zo goed mogelijk voor te bereiden op de plaatsing. Benieuwd naar onze tips?

Tips na de aankoop van je keuken

1.  Verwijder de oude keuken zorgvuldig

Eerste actie? Sloop je oude keuken volgens de regels van de kunst en vermijd beschadiging. Handige Harry in huis? Dan stroop je nu al de mouwen op, al denk je toch best goed na voor je begint te breken. Tip: schakel eerst de groep in de meterkast uit, kwestie van ongelukken te vermijden.

 

De makkelijkste oplossing? Kies voor een ervaren expert die weet wat hij doet. Die experts vind je bij De Abdij Keukens uiteraard bij de vleet. Wij breken jouw keuken vakkundig uit.

 

2.  Nieuwe keukenvloer? Leg ‘m eerst

Leg je ook een nieuwe keukenvloer? Dat doe je best vóór de installatie van je nieuwe keuken. Zo hoef je de vloer niet op maat van de keukenkasten te leggen. Toch is het zeker niet onmogelijk om eerst je keuken te plaatsen en nadien te vloeren. Zorg er dan wel voor dat je de randen met de vloer goed afkit, zodat vocht geen kans krijgt.

 

3.  Neem een dag vrij op de dag van de plaatsing

Natuurlijk vertrouw je ons team blindelings. Vanwege die tonnen ervaring en feilloze deskundigheid bijvoorbeeld. Maar je wilt natuurlijk toch de opmeting en oplevering bijwonen, want het is een heuglijke dag. En wie weet bespreek je zo nog snel een eventuele bijsturing.

 

4.  Denk na over de aankleding

 Eindelijk, je droomkeuken staat in vol ornaat te blinken. Maar ze mist nog een ziel, die persoonlijke touch die ze helemaal van jou en jouw gezin maakt. Je gaat op zoek naar mooie keukenaccessoires en misschien wel wat plantjes. Je keuken aankleden… zonder meer een leuke bezigheid.

5.  Denk na over de praktische inrichting

De inrichting van je keuken zelf ligt natuurlijk al grotendeel vast, maar over de details beslis je zelf. In welke kast steek je de potten en pannen? In welke schuif leg je het bestek? Wat is handig tijdens het koken?

 

6.  Geniet met volle teugen

De keuken is een van de belangrijkste ruimtes in huis. Waarom? Omdat het een ontmoetingsplaats is voor het hele gezin. Om bij te praten, maar ook om culinair te genieten. Met volle teugen. Smakelijk!

 

Advies nodig? Bezoek een van onze vestigingen in Waasmunster, Ninove, Zemst, Boutersem of Waregem. Onze medewerkers staan je bij met raad en daad.

 

Plan alvast uw toekomstige keuken zelf met onze gratis online keukenplanner.

 

ONTWERP  GRATIS  UW  KEUKEN

 

Daarnaast bent u ook altijd welkom in één van onze vestigingen in Ninove, Waasmunster, Boutersem, Zemst én Waregem om inspiratie op te doen.  Beleef uw keuken!


MAAK NU EEN AFSPRAAK

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul dit onderstaande formulier in en wij contacteren je zo snel mogelijk.