Rustieke keukens: laat je inspireren

Rustieke keukens: laat je inspireren

In ons keuken aanbod kan je heel wat verschillende stijlen terugvinden. De twee stijlen die u bij ons voornamelijk kan vinden online en in de toonzaal zijn moderne en landelijke keuken, maar binnen deze stijlen bestaan er nog heel wat variaties. Eén van die variaties is de rustieke keuken. Een rustieke keuken is een keuken met karakter. Het zijn keukens die leven en opvallen omwille van hun natuurlijke uitstraling. De robuustheid die dergelijke keukens met zich meebrengen, is vaak tijdloos en brengt door het gebruik van aardse tinten warmte in het interieur.

Kenmerken van een rustieke keuken

Een rustieke keuken kenmerkt zich dus door natuurlijke elementen en robuustheid, daarom wordt er bij dergelijke keukens ook gewerkt met verschillende materialen en specifieke toestellen. Denk hierbij aan hout, granieten werkbladen, een fornuis en zoveel meer. Dit alles zorgt voor die robuustheid, het natuurlijke en zorgt eveneens voor extra warmte. We bespreken de verschillende elementen die uw keuken omtoveren tot uw perfecte rustieke keuken.

Hout 

Bij Keukens De Abdij hebben we een groot gamma aan hout voor deuren, kasten, werkbladen en zoveel meer . We hebben een ruime keuze aan verschillende houten fineerdeuren alsook massieve deuren, zodat we kunnen voldoen aan alle wensen van onze klanten. Daarnaast heeft u bij ons ook nog te kiezen qua kleuren, de kleurtinten bij Keukens De Abdij zijn eindeloos. Van donkere houtsoorten met een geborstelde toplaag tot kaderdeuren in een lichtere massieve houtsoort zoals eik, Keukens De Abdij heeft het gegarandeerd. 

Graniet keukenblad

Een rustieke keuken gaat verder dan enkel het gebruik van hout in uw kastdeuren of keukenkastjes. Wanneer we rustiek zeggen, denken we eveneens aan onze Belgische trots, namelijk de blauwe hardsteen. Blauwe hardsteen is een steensoort die kan gebruikt worden als werkblad. Het behoort toe aan de graniete steensoorten. Hoewel blauwe hardsteen als werkblad bijzonder mooi oogt, zijn hier ook nadelen aan verbonden. Granieten werkbladen zijn namelijk vaak gevoeliger aan vlekken, maar de patine die hierdoor wordt gecreëerd is vaak onbetaalbaar. Iedere vlek , iedere oneffenheid draagt zijn eigen verhaal. Dit maakt uw keuken uniek.

Fornuis

Als eyecatcher in een rustieke keuken wordt steeds vaker teruggegrepen naar een fornuis. Een fornuis doet denken aan grootmoeders keuken en geeft uw rustieke keuken meer autheniciteit. Bij Keukens De Abdij kan u uw fornuis verkrijgen in verschillende afwerkingen , de ene al wat klassieker dan de andere. Daarnaast zijn fornuizen ook in verschillende accentkleuren te verkrijgen en kan je kiezen deze te combineren met een gasvuur of inductiekookplaat. Fornuizen geven je keuken net een authentiekere look.

Licht en ruimte

Bij het ontwerpen van een rustieke keuken spelen licht, lijnen en ruimte eveneens een belangrijke rol. De natuurlijke lichtinval moet slim worden gebruikt, iets waar onze keukenadviseurs en binnenhuisarchitecten u zeker mee kunnen helpen. Tal van elementen uit de landelijke stijl, worden gecombineerd me de nieuwste technologieën uit de moderne keuken, zo krijgt u het beste van beide werelden. Functionaliteit en karakter in één keuken. Een keuken waarin je je perfect kan thuis voelen.

Een rustieke keuken is een keuken die vraagt om details, perfectie en een warm karakter. In een rustieke keuken wil je enerzijds genieten van een lekker diner, maar anderzijds ook leven. Genieten van het samenzijn met familie en vrienden.  Daarom kan u bij Keukens De Abdij ook steeds terecht voor dat beetje meer. Zo bieden wij de mogelijkheid om uw keuken uit te breiden met volledig uitgewerkte schouwen, of kan u kiezen voor een rustieke keuken met kookeiland, of wilt u liever iets extra zoals kroonlijsten, lichtlijsten,…? Uw keuken ruimte wordt omgetoverd tot het pareltje in uw woning. Alles is mogelijk om uw rustieke keuken tot in detail uit te werken samen met onze binnenhuisarchitectes. Het enige dat u achteraf nog moet doen, is genieten van elk moment dat u in uw droomkeuken doorbrengt.

Maak nu je afspraak

Boek nu je persoonlijke interieurarchitect voor gratis en vrijblijvend advies. Zij creëren sfeer, licht en ruimte door creatieve oplossingen en tillen je nieuwe keuken naar een hoger niveau.

Ga zelf aan de slag en ontwerp je droomkeuken met onze geweldige keukenplanner. Verdiep je in materialen, kleuren, indelingen en toestellen. Prijs keuken berekenen? Dat doe je snel en eenvoudig met onze handige prijscalculator.

Download onze inspiratiegids en laat je verrassen door onze laatste realisaties. Tot binnenkort in één van onze keuken winkels?

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze acties, wedstrijden en events. Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy beleid