Scandinavische keukens: laat je adviseren

Scandinavische keukens: laat je adviseren

Bij Keukens De Abdij zijn we thuis in zowat elke mogelijke keukenstijl. Wij geven onze klanten graag opties en daarom zorgen we ervoor dat ons aanbod voldoende uitgebreid is om te kunnen beantwoorden aan de wensen van iedereen. Eén van die keukenstijlen die u bij Keukens De Abdij ook kan terugvinden is de Scandinavische keuken. De Scandinavische keuken is een specifieke stijl waarvan we bij Keukens De Abdij merken dat deze aan populariteit aan het winnen is. De Scandinavische stijl is namelijk in opkomst. Dit design heeft een jong, hip en trendy imago. Bij een Scandinavische keuken spreken we over het gevoel van ruimte en een sobere inrichting. Deze stijl zorgt voor een elegante inrichting die perfect samengaat met de huidige levensstijl.

Kenmerken van een Scandinavische keuken

Een Scandinavische keuken is een stijl die opvalt door zijn simpliciteit en eenvoud. Bij een Scandinavische keuken staan lichte kleuren, witte materialen en bleke houtsoorten centraal. Dergelijke design keukens staan bekend om hun combinatie van strakke witte materialen met bleke en neutrale houtkleuren die zorgen voor dat extra tikkeltje warmte. Voor het hout wordt er vaak gekozen voor lichte eik of een andere bleke houtsoort. Dergelijke zaken zorgen ervoor dat de keuken simplistisch oogt, en een ruimtegevoel wordt gecreërd doordat donkere contrasten worden vermeden. Daarom is het ook belangrijk om te kiezen voor een sobere houtsoort, zoals natuurlijk gebeitste eik. Donkere of drukke houtvlakken zoals bijvoorbeeld Wengé of Zebrano hout wordt beter vermeden bij een Scandinavische keuken.

Lichte kleuren en hout zijn dus de essentie bij deze stijl, maar het is ook belangrijk dat u bij de plaatsing van de hout accenten rekening houdt met een aantal zaken. Zo is er de 30/70-verhouding die stelt dat hout ongeveer 30% van de visuele ruimte mag in nemen om het visueel aangenaam te houden. Waar u deze 30% hout plaats, kan u zelf bepalen. Let wel, horizontale vlakken tonen niet even zwaar als verticale vlakken. Verticale houtvlakken nemen visueel al snel een groot deel van de ruimte in.

Doordat een Scandinavische keuken zo eenvoudig toont, zorgen accessoires voor een toevoeging aan het geheel. Daardoor wordt vaak gebruik gemaakt van legplanken en open kasten, zodat de accessoires en extra spullen direct in het oog springen. Geometrische patronen, organische vormen en natuurlijke materialen zijn zaken die heel mooi combineren met hout. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verse kruiden in potjes, houten snijplanken en designstoelen,…

Witte keuken met houten accenten

Een stijl die enorm aansluit op de Scandinavische keukentrend, is de keuken in het hout en wit. Hierbij wordt de klassieke witte keuken gecombineerd met een warme toets door hout toe te voegen aan de keukens, als accent of als eyecatcher. Zoals bij de Scandinavische keuken zorgt het contrast van het warme gevoel van hout met het tijdloze wit voor een dynamisch geheel.

Een witte keuken met hout accenten hoeft ook niet saai te zijn. Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden bij de keuze van het materiaal, zowel bij de kleuren als de houtsoorten. Als men denkt aan wit op keukenkasten dan bestaan er allerlei tinten: wit, sneeuwwit, ijswit, magnolia, …. Daarnaast kan er ook gekozen worden tussen de verschillende afwerkingsmethoden. Dit heeft natuurlijk ook een impact op het geheel. Van afwerking kan u kiezen tussen mat, hoogglans, glans, gelakt, … Hier is eveneens mogelijk de keuken af te werken met een wit werkblad in kunststof, natuursteen of composiet.

Ook qua hout in de keuken is de keuze enorm groot, er bestaan meer houtsoorten dan enkele de typische houtsoort uit grootmoeders keuken. Bij een keuken in kunststof met houtmotief, houtfineer of massief is de keuze qua kleur en textuur veel uitgebreider dan u zich kan voorstellen. Door het soort materiaal en/of textuur verkrijgt men verschillende mogelijkheden in stijl.

Laat je vrijblijvend adviseren

Sluit een Scandinavische keuken best wel aan bij uw stijl? Dan bent u altijd van harte welkom in één van onze toonzalen om nog meerdere keukendesigns in deze stijl te ontdekken. Onze keukenadviseurs staan ook steeds voor u klaar om uw eigen Scandinavische keuken of witte keuken met hout samen te stellen van keukenkastje tot keukentoestellen. 

Maak nu je afspraak

Boek nu je persoonlijke keukenarchitect voor gratis en vrijblijvend advies. Zij creëren sfeer, licht en ruimte door creatieve oplossingen en tillen je nieuwe keuken naar een hoger niveau.

Zelf je keuken ontwerpen? Ga zelf aan de slag met onze geweldige keukenplanner en ontvang meteen je keukenplan. Kostprijs keuken berekenen? Dat doe je in 5 eenvoudige stappen met onze handige prijscalculator.

Download onze inspiratiegids en laat je verrassen door onze laatste realisaties. Tot binnenkort in één van onze keuken belevingstoonzalen?

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze acties, wedstrijden en events. Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy beleid