Slimme toestellen in de keuken

Slimme toestellen in de keuken

Domotica, slimme thermostaten, inbraakbeveiliging technologie… Een hele resem technische snufjes kunnen in onze woning voorzien worden. We hebben de afgelopen 20 jaar de computers zien veranderen in laptops en gsm’s met antennes in smartphones. Maar ook in de keuken staat de technologie niet stil.

Alles wordt meer en meer afgestemd op het digitale leven dat we dezer dagen leiden. We willen continu verbonden zijn met elkaar en dit kan nu ook met de keukenapparatuur. De hieronder beschreven hoogtechnologische snufjes zijn slechts een voorproefje van wat ons de komende jaren nog te wachten staat.

De intelligente koelkast

Een berichtje ontvangen wanneer je man stiekem de laatste potjes van jouw favoriete yoghurt uit de frigo neemt? Neen, je droomt niet… Het kan echt!

Een slimme koelkast, alias een smart fridge, is een echt hebbeding in de keuken. Zo zal hij de voorraad beheren door middel van camera’s die aan de binnenkant voorzien zijn. Via een applicatie kunnen onder andere foto’s van de inhoud naar een smartphone worden verstuurd. Handig als je boodschappenlijstje weer eens op de keukentafel is blijven liggen niet?

Daarnaast zal de slimme koelkast de houdbaarheidsdata van de gekoelde producten bewaken. Van zodra een product bijna vervalt, zal je ook hiervan een melding ontvangen. Het touchscreen van de smart fridge zegt vaarwel tegen de ouderwetse notities die door middel van magneten aan de deur bevestigd worden. Berichtjes en foto’s nalaten… Het is allemaal mogelijk. Tevens bestaat de mogelijkheid om via het beeldscherm op de koelkast recepten te bekijken en zelfs televisie te kijken.
En last but not least zijn de slimme koelkasten ook energie- en milieuvriendelijk gemaakt.

De slimme oven

Wanneer de dochter je nodig heeft bij het maken van haar huiswerk en je baby nog een flesje moet krijgen, gebeurt het wel eens dat de korst van de lasagne die ondertussen in de oven staat een ietwat zwarte korst gekregen heeft. Ooit al gehoord van de “June Intelligent Oven”? Deze slimme oven zal er namelijk voor zorgen dat het nooit meer mis gaat!

Ook hier is een camera ingebouwd en kan je via de “June app” je eten perfect in de gaten houden.
Door een herkenning mechanisme zal de oven het voedsel automatisch herkennen en de correcte tijd en temperatuur instellen. En zelfs wanneer het dreigt mis te lopen zal de oven je een berichtje sturen om het eten te controleren. Wat wil je nog meer? 

De slimme dampkap

We mogen gerust zeggen dat hedendaagse woningen niet meer bestaan uit vele kleine ruimten maar uit grotere ruimten met een open karakter. Een dampkap met een laag aantal decibels is zeker een must. Maar je kan nog verder gaan.

Zo bestaan er al dampkappen die als het ware communiceren met de kookplaat. Wanneer de kookplaat meer of minder intensief wordt gebruikt, zal het zuigoppervlak van de dampkap toe- of afnemen. Ook het afzetten van de dampkap kan niet meer vergeten worden. Deze schakelt automatisch uit wat een hele hoop energie zal besparen. Kortom… Deze slimme dampkap is uitermate efficiënt!

De intelligente vaatwasser en koffiezet

Hoewel onze vaatwassers al heel wat instelbare programma’s hebben, neemt ook hier de technische vooruitgang een grote sprong. Het soort serviesgoed dat moet worden gereinigd, alsook de vervuilingsgraad worden door de machine zelf geïdentificeerd!

En ook onze koffiezetapparaten blijven niet achter. Zo hebben de slimme versies niet enkel meerdere bereidingsprogramma’s, zij herkennen ook de verschillende bonen. De intelligente koffiezet herkent zelfs de verschillende gebruikers en zet de koffie geheel volgens persoonlijke wensen. Handig toch?

Maak nu je afspraak

Boek nu je persoonlijke binnenhuisarchitect voor gratis en vrijblijvend advies. Zij creëren sfeer, licht en ruimte door creatieve oplossingen en tillen je nieuwe keuken naar een hoger niveau.

Ga je liever zelf aan de slag? Ontwerp zelf je droomkeuken met onze geweldige 3D keukenplanner en ontvang meteen je keukenplan. Je nieuwe keuken prijs berekenen? Ontvang meteen de richtprijs voor je nieuwe keuken met onze handige prijscalculator.

Download onze inspiratiegids en laat je verrassen door onze laatste realisaties. Tot binnenkort in één van onze keuken toonzalen?

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze acties, wedstrijden en events. Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy beleid