Sokkel of stelpoten? Wij kiezen bewust voor het laatste!

Kiezen voor sokkel of stelpoten

Wat is een sokkel, wat zijn stelpoten en wat is het verschil tussen de twee? Wij kiezen bewust voor stelpoten en daar is een hele goede reden voor, die past in onze kwaliteitsbelofte.

Wat is een sokkel?

Een sokkel bestaat uit multiplex platen en fungeert als geraamte om de keuken te dragen. Het nadeel van de sokkel zit in de gelijkmatigheid. De stabiliteit van de keuken vermindert omdat de grond nooit volledig 100% vlak is en de sokkel niet op alle punten tegelijkertijd steunt.

Wat zijn stelpoten?

Stelpoten zijn verstelbaar en lenen zich uitstekend om vloeroneffenheden te compenseren. Ideaal om de keuken waterpas te plaatsen en te stabiliseren. Daarom tellen ze als Europese norm en kiezen wij bewust voor de voordelen van stelpoten.

Voordelen van stelpoten

Stabiliteit

De stelpoten zorgen voor de stabiliteit van je nieuwe keuken. Op elk onderdeel rust evenveel druk en we werken ze af met een waterproof voorzetplint in hetzelfde materiaal en kleur als de keukenkasten. De voordelen van de stelpoten combineren we dus met een mooie afwerking van de sokkel.

In hoogte verstelbaar

Keukens op stelpoten kunnen we doen passen tot op de millimeter. Door deze mogelijkheid is elke keukenkast verstelbaar om zich perfect af te stemmen op de kleine of grotere vloeroneffenheden of op de afwatering.

Watervast

De rubberen boord zorgt ervoor dat het poetswater niet onder de kast loopt. Zo voorkom je schimmels en onaangename geurtjes. De stelpoten zijn kwalitatief en kunnen tegen een stootje. Wens je dus bij een grote onderhoudsbeurt onder de kasten te poetsen, dan komen ze niet in gevaar.

Onderhoudsgemak

Bij een groot onderhoud of een vervanging/herstelling van leidingen neem je de plinten van de pootjes. Zonder groot demontage- of breekwerk heb je dus snel en makkelijk toegang tot de onderkant van je keukenkasten.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze acties, wedstrijden en events. Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy beleid