Spoelbak keuken: de mogelijkheden op een rijtje

Spoelbak keuken: de mogelijkheden op een rijtje

Wanneer u een nieuwe keuken koopt, moet u heel wat keuzes maken. Van de elektrische toestellen, tot het werkblad alsook de uitvoering van de spoeltafel. Vroeger werd meestal gekozen voor een dubbele spoeltafel in de keuken. Nu zien we dit steeds minder. Dit komt voornamelijk doordat de meeste huishoudens beschikken over een vaatwasmachine en de afwas steeds minder met de hand gebeurd.

Maar naast de keuze tussen een dubbele of enkele spoeltafel, dient u ook te kiezen uit welk materiaal deze vervaardigd moet zijn. Wij sommen de mogelijkheden graag voor u op.

Keramische spoeltafel

Keramische spoeltafels zijn te verkrijgen in allerlei kleuren en dus kan u deze afstemmen op de kleur van uw werkblad. Het grote voordeel hiervan is dat het werkblad naadloos lijkt over te gaan in de spoelbak.

Kiest u voor een keramische spoeltafel, kies er dan best ééntje die extra bestand is tegen kalkaanslag, namelijk ceramic plus.

Kalkaanslag maakt eveneens geen kans wanneer u kiest voor een verzonken keramische spoeltafel. Water en vuil komen rechtstreeks van het werkblad in de verzonken spoeltafel terecht omdat er geen rand aanwezig is.

Inox of roestvrij staal

Een spoeltafel vervaardigd uit inox of roestvrij staal is niet alleen super hygiënisch, het past eveneens in elk interieur. Een kleine tip wanneer je inox of roestvrij staal kiest in een landelijke keuken: kies voor de microgolfoven, frigo, stoomoven of het koffieapparaat een model waarin ook inox of roestvrij staal terugkomen. Inox en roestvrij staal zijn niet corrosieve materialen en kunnen dus ook niet roesten.

Fragranit

Misschien is dit materiaal voor u onbekend, toch is het ideaal materiaal voor uw spoelbak.
Waarom? Wel fragranit is een van de hardste materialen ter wereld en is dus koude en- hittebestendig en ongevoelig voor krassen.

Fragranit is een samenstelling van natuurlijke kwarts (80%) uit een steengroeve in het Zwarte woud en kunsthars (20%) en zijn ook te verkrijgen in diverse tinten. Kortom: fragranit is supersterk, gaat levenslang mee én past in élk interieur. Een echte aanrader.

Maak nu je afspraak

Boek nu je persoonlijke interieurarchitect voor gratis en vrijblijvend advies. Zij creëren sfeer, licht en ruimte door creatieve oplossingen en tillen je nieuwe keuken naar een hoger niveau.

Ga zelf aan de slag en ontwerp je droomkeuken met onze geweldige keukenplanner. Verdiep je in materialen, kleuren, indelingen en toestellen. Prijs keuken berekenen? Dat doe je snel en eenvoudig met onze handige prijscalculator.

Download onze inspiratiegids en laat je verrassen door onze laatste realisaties. Tot binnenkort in één van onze keuken winkels?

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze acties, wedstrijden en events. Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy beleid