De stoomoven: een multifunctioneel toestel

Wanneer u van plan bent een nieuwe keuken aan te kopen, raden wij u zeker aan om ook een stoomoven aan te schaffen. In dit nieuwsbericht zal dan ook snel duidelijk worden waarom.
Er zijn om te beginnen drie soorten stoomovens:

1. De hoge druk stoomoven
2. De lage druk stoomoven
3. De combi stoomoven

De werking van hoge druk stoomovens kan u het beste vergelijken met de werking van een snelkookpan. Ingrediënten en gerechten worden onder hoge druk snel verhit. Hierdoor zijn de bereidingstijden heel wat korter. Door de kortere bereidingstijd zijn hoge druk stoomovens ook zeer energiezuinig.
Wel moet u weten dat de deur bij deze stoomovens gedurende de ganse kooktijd gesloten moet blijven. U kan dus geen ingrediënten met een kortere kooktijd op een later tijdstip in de stoomoven plaatsen.
Op het einde van de bereidingstijd zal het toestel automatisch de stoom mengen met koude lucht waardoor u de deur veilig kan openen. Dit kan dus niet tijdens de bereidingstijd.
Weet wel dat u, wanneer u kiest voor een professionele hoge druk stoomoven, een rechtstreekse aanvoer van water moet voorzien. Voor de hobbykoks onder ons zijn deze met een water reservoir zeker meer dan voldoende.

Bij een stoomoven op lage druk kan u tijdens het gaarproces de deur zonder problemen openen en ingrediënten toevoegen. De gaartijd duurt wel langer dan de hoge druk varianten en ze zijn dus ook iets minder energiezuinig. Wel zijn ze goedkoper in aankoop.
Ook de combi stoomoven werkt op lage druk. Deze laatste omvat ook de gewone ovenfuncties, vandaar de benaming “combi” stoomoven.
Nu weet u al hoe de diverse stoomovens werken. Maar hoe zit dat nu juist met al die voordelen van een stoomoven?
We zetten ze graag voor u op een rijtje.

• Behoud van kleuren en structuur van alle ingrediënten
• Behoud van smaken en vitamines. Ideaal voor dieetkoken
• Multifunctioneel
• Geen kans meer op aangebrande gerechten
• Geen spatten

Keukens De Abdij werkt samen met diverse partners die stoomovens aanbieden zoals AEG , Miele, Bosch en Siemens.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul dit onderstaande formulier in en wij contacteren je zo snel mogelijk.