De stoomoven: een multifunctioneel toestel

De stoomoven: een multifunctioneel toestel

Wanneer u van plan bent een nieuwe keuken aan te kopen, raden wij u zeker aan om ook een stoomoven aan te schaffen. In dit nieuwsbericht zal dan ook snel duidelijk worden waarom.

Types stoomovens

Er zijn om te beginnen drie types stoomovens:

  1. De hoge druk stoomoven
  2. De lage druk stoomoven
  3. De combi stoomoven

Hoge druk stoomoven

De werking van hoge druk stoomovens kan u het beste vergelijken met de werking van een snelkookpan. Ingrediënten en gerechten worden onder hoge druk snel verhit. Hierdoor zijn de bereidingstijden heel wat korter. Door de kortere bereidingstijd zijn hoge druk stoomovens ook zeer energiezuinig.

Wel moet u weten dat de deur bij deze stoomovens gedurende de ganse kooktijd gesloten moet blijven. U kan dus geen ingrediënten met een kortere kooktijd op een later tijdstip in de stoomoven plaatsen. Op het einde van de bereidingstijd zal het toestel automatisch de stoom mengen met koude lucht waardoor u de deur veilig kan openen. Dit kan dus niet tijdens de bereidingstijd.

Weet wel dat u, wanneer u kiest voor een professionele hoge druk stoomoven, een rechtstreekse aanvoer van water moet voorzien. Voor de hobbykoks onder ons zijn deze met een water reservoir zeker meer dan voldoende.

Lage druk stoomoven

Bij een stoomoven op lage druk kan u tijdens het gaarproces de deur zonder problemen openen en ingrediënten toevoegen. De gaartijd duurt wel langer dan de hoge druk varianten en ze zijn dus ook iets minder energiezuinig. Wel zijn ze goedkoper in aankoop.

Ook de combi stoomoven werkt op lage druk. Deze laatste omvat ook de gewone ovenfuncties, vandaar de benaming “combi” stoomoven.

Voordelen stoomoven

Nu weet u al hoe de diverse stoomovens werken. Maar hoe zit dat nu juist met al die voordelen van een stoomoven?

We zetten ze graag voor u op een rijtje:

  • Behoud van kleuren en structuur van alle ingrediënten
  • Behoud van smaken en vitamines. Ideaal voor dieetkoken
  • Multifunctioneel
  • Geen kans meer op aangebrande gerechten
  • Geen spatten

Maak nu je afspraak

Boek nu je persoonlijke interieurarchitect voor gratis en vrijblijvend advies. Zij creëren sfeer, licht en ruimte door creatieve oplossingen en tillen je nieuwe keuken naar een hoger niveau.

Ga zelf aan de slag en ontwerp je droomkeuken met onze geweldige keukenplanner. Verdiep je in materialen, kleuren, indelingen en toestellen. Prijs keuken berekenen? Dat doe je snel en eenvoudig met onze handige prijscalculator.

Download onze inspiratiegids en laat je inspireren door onze laatste realisaties. Tot binnenkort in één van onze keuken winkels?

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze acties, wedstrijden en events. Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy beleid