Verlaagd btw-tarief van 6% voor sloop en heropbouw in 2024

Sloop en heropbouw 6% BTW

Een nieuwe keuken kopen voor 2024? Wees de btw voor en betaal minder. De gunstmaatregel van 6% btw op sloop en heropbouw van de overheid stopt op 31 december 2023! Wie een heropgebouwde woning aankocht in 2023 via een bouwpromotor maakt in 2024 wel nog aanspraak op het verlaagde btw-tarief van 6%, op voorwaarde dat de omgevingsvergunning voor de heropbouw voor 1 juli 2023 werd ingediend.

Voor mensen die in 2024 een woning aankopen via een bouwpromotor heeft de regering minder goed nieuws, voor hen stijgt de btw opnieuw naar 21%. Dat geld komt uit jouw portemonnee! Betaal je liever minder? Maak dan snel je afspraak met één van onze interieurarchitecten en laat nu je keuken ontwerpen aan 6% btw.

Maak je afspraak 

Wie ontspringt de btw-dans?

Zit je ondertussen al met je rekenmachine klaar? Stop even met rekenen, want na luidt protest van de bouwsector sloot de overheid een compromis voor particulieren zonder bouwpromotor, mits ze voldoen aan enkele voorwaarden:

  • Bewoonbare oppervlakte van maximaal 200 m²
  • Aanvraag omgevingsvergunning ingediend vóór 1 juli 2023
  • Verbouwing of bouw van de enige en hoofdzakelijke eigen woning

Die klanten genieten nog steeds van 6% btw op voorwaarde dat alle werkzaamheden gefactureerd of betaald zijn voor eind 2024.

Kies voor 31 december 2023 je nieuwe keuken

Kies nu je nieuwe keuken aan 6%, want op 31 december 2023 loopt de huidige gunstmaatregel van de overheid af en betaal je terug 21% op sloop- en heropbouwwerken. Zit je dus midden in de bouwwerken en maak je geen kans op de uitbreidingsmaatregel met sociale voorwaarden? Zet die nieuwe keuken dan bovenaan je verlanglijstje en wees de btw-verhoging voor. Maak zo snel mogelijk een afspraak en betaal 15% minder.

Maak je afspraak 

Zet je keukenprijs voor 2 jaar vast

Ben je niet bij de gelukkigen en sta je nog met je voeten op een bouwwerf? Wanneer het niet lukt om dit jaar plaats te maken voor je nieuwe keuken, zorgen wij toch dat jij de btw-dans ontspringt. Kom langs en laat je keuken nu ontwerpen met een 2 jaar prijsvast garantie. Zo bouw jij zonder zorgen en installeert Keukens De Abdij je nieuwe keuken tot 2025 aan het lage btw-tarief van 6%.

Prijsvast reserveren 

Kies nu zelf je korting

Naast de 15% die je wint door je nieuwe keuken nu te reserveren, kan je nog rekenen op een interessante Bisbeurs kortingen. Is je geplande beursbezoek in het water gevallen? Niet getreurd, geniet deze maand ongeziene beurskortingen tijdens onze oktober woonmaand.

  • 35% korting op kasten
  • 20% korting op toestellen
  • Gratis afbraak oude keuken of Impermo tegelcheque t.w.v. €1.000

Ontdek de actie 

Waarom kiezen voor Keukens De Abdij?

Onze acties geven je meer dan genoeg redenen om nu meteen een afspraak te maken met onze interieurarchitecten. Ja toch? Of wil je toch nog meer drijfveren om ons een bezoekje te brengen?

Plan je bezoek 

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze acties, wedstrijden en events. Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy beleid