Zwarte keukens: laat je inspireren

Zwarte keukens: laat je inspireren

 De zwarte keuken is een keuken waar er steeds meer vraag naar is. Ook bij Keukens De Abdij krijgen we vaker de vraag naar donkere tot zwarte kleuren om de gehele keuken mee in te richten. Hoewel vroeger meer werd gekozen voor neutrale, lichte en witte kleuren, zien we vandaag de dag een verschuiving naar andere en meer donkere kleuren. Bij een zwarte keuken denkt u vast aan een donkere, weinig licht hebbende ruimte, maar niets is minder waar. Want met handige tips & tricks kan je ook van een zwarte keuken een open en lichte ruimte maken. 

Zwarte keuken

Hedendaagse keukens gaan hand in hand met minimalisme, waaronder men een zwarte keuken kan plaatsen. Daarnaast is eenvoud een belangrijke term bij een zwarte keuken, want een donkere kleur vraagt zelf al veel aandacht. Om eenvoud en simpliciteit te bekomen, is het belangrijk om te kiezen voor strakke belijning. Hoewel een zwarte keuken voornamelijk te herkennen is aan zijn kleur, valt deze keuken niet te categoriseren onder een trendkleur. Dergelijke keuken zijn namelijk een volledige trend en stijl op zich. Wanneer u kiest voor donkere of zwarte kleur voor u keuken, zijn er een aantal zaken waarmee u deze perfect kan combineren om uw droomkeuken te bekomen. Zo is de zwarte keuken mooi te combineren met lichte materialen zoals hout, metaal en wittinten

Uiteraard kan u ook nog veel keuzes maken wat betreft de afwerking van uw keuken. Kiest u voor een matte of glanzende zwarte keuken? Dit is vaak een keuze die heel persoonlijk is. Uiteraard heeft elke afwerking zijn voor- en nadelen en kan er samen met uw keukenadviseur worden bekeken welke keuze de beste optie is voor u. Daarnaast zijn ook zwarte houten keukens erg in trek. De houtnerfstructuur met donkere kleurtinten zorgt voor een luxueuze en tijdloze uitstraling. Hout zorgt ook voor een extra warme touch in uw keuken. 

Ingewerkte kasten en keukentoestellen

Een minimalistische, eenvoudig keuken is een strakke keuken. En de strakheid van de keuken wordt dan ook extra benadrukt door dit door te trekken naar de keukentoestellen en keukenkasten. Het design van de keukentoestellen speelt hierin ook een grote rol. Kies bijvoorbeeld voor een oven met indrukbare knopen of touch screen in plaats van draaiknoppen. De keukentoestellen worden bij een zwarte keuken ook zo onopvallend mogelijk weggewerkt zodat u keuken een stijlvol geheel vormt. 

Niet enkel de keukentoestellen kunnen in de keuken worden ingebouwd, ook de keukenkasten kunnen volledig ingebouwd of ingewerkt worden in de muur.  Bij strakke zwarte keukens is het interessant om gebruik te maken van een MDF-omkadering zodat de keukenkasten één geheel vormen met de muur. Dit geeft de illusie aan de keuken zodat deze groter lijkt  zonder enige aanpassingen aan de bestaande ruimte te moeten doen. Door het gebruik van een omkadering creëert men een rustiger gevoel dan wanneer men de ruimte zou afwerken met hetzelfde materiaal of de ruimte zou openlaten.

Ingewerkte keukenkasten zijn niet enkel mogelijk bij zwarte keukens, maar bij iedere keukenstijl; modern, landelijk, rustiek, tijdloos,.. Wanneer de keuken geplaatst is, kan men zelf naar wens de omkadering afwerken; schilderen, behangen, … Hierdoor geef je je een persoonlijke touch aan je keuken. Voor advies kan je gerust terecht bij onze binnenhuisarchitect in de buurt.

Maak nu je afspraak

Boek nu je persoonlijke binnenhuisarchitect voor gratis en vrijblijvend advies. Zij creëren sfeer, licht en ruimte door creatieve oplossingen en tillen je nieuwe keuken naar een hoger niveau.

Ga je liever zelf aan de slag? Ontwerp zelf je droomkeuken met onze geweldige 3D keukenplanner en ontvang meteen je keukenplan. Je nieuwe keuken prijs berekenen? Ontvang meteen de richtprijs voor je nieuwe keuken met onze handige prijscalculator.

Download onze inspiratiegids en laat je verrassen door onze laatste realisaties. Tot binnenkort in één van onze keuken toonzalen?

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze acties, wedstrijden en events. Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy beleid