Partner KASECO+

Wij hebben enkele interessante berichten verzameld. Die je op weg kunnen helpen naar jouw nieuwe keuken.

De eerste autonome bio-ecologische kaswoning in België

Autonomie

Het unieke aan onze kaswoning is dat ze een autonoom leven leidt. Daarmee past ze volledig in de sterk in opmars zijnde off-gridlevensstijl, waarbij we ervoor kiezen om zelfvoorzienend te leven zonder dat we afhankelijk zijn van toeleveranciers of aansluitingen voor gas, water en elektriciteit.  

Bio-ecologie

Bij het bouwen vanuit bio-ecologische principes streven we ernaar om zoveel mogelijk natuurlijke en nagroeibare bouwmaterialen te gebruiken. Die hebben het voordeel dat ze onbeperkt voorradig zijn en dat hun ontginningsproces minder of niet belastend is voor het milieu. Door bio-ecologisch te bouwen, zorgen we voor meer harmonie tussen mens en omgeving: een gezonde geest in een gezond lichaam kan pas helemaal gedijen in een gezond huis in een gezonde leefomgeving.

Circulair bouwen

We bouwen vanuit de principes van de circulaire economie, ook wel kringloopeconomie genoemd. Dat betekent dat we zo weinig mogelijk of geen eindige grondstofvoorraden uitputten en dus al bij aanvang van de bouw nadenken over de keuzes van de materialen voor de kaswoning.In de ontwerp- en bouwwereld vertaalden de Duitse chemicus Michael Braungart en de Amerikaanse architect William McDonough dit principe naar de cradle-to-cradlefilosofie (of wieg-tot-wiegfilosofie), waarbij ze ervoor kozen om materialen te gebruiken die later nog nuttig inzetbaar zijn voor andere projecten, zonder kwaliteitsverlies.

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze acties, wedstrijden en events. Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy beleid