Een milieuvriendelijke keuken: wat is dat juist?

Milieuvriendelijke keuken

Met ‘groene keuken’ bedoelen we geen keuken met groene keukenkastframes, maar wel een ecologische keuken. Ook bij het aankopen van een nieuwe keuken zullen bepaalde keuzes, zoals die van de toestellen en het afwerkingsmateriaal, het groene karakter van uw keuken bepalen. Tevens kan u tijdens het koken rekening houden met het milieu. Wij geven hier enkele handige tips mee.

Kies de juiste inbouwtoestellen

Om uw keuken zo ecologisch mogelijk te maken is het belangrijk altijd te kijken naar het energieverbruik van de keukentoestellen die u aankoopt. Alle elektrische apparaten dragen een energielabel dat gaat van A+++ (zeer energiezuinig) tot G (zeer energieverspillend).

Kies dus minstens voor toestellen die een A+ label dragen. Want hoe meer plussen, hoe zuiniger het toestel. Deze toestellen zijn duurder in aankoop, maar zullen zich zeker terugverdienen door hun lage energieverbruik. Goed voor de portemonnee én voor ons milieu.

Tips:

  • Kies een ‘no frost’ diepvriezer om het vormen van ijslagen én een hoger energieverbruik te voorkomen. Deze toestellen dient u ook niet tweejaarlijks te ontdooien.
  • Kies voor een water- én energiebesparende vaatwasmachine. Ga ook na of de gekozen vaatwasmachine beschikt over een eco-programma. Dit programma verbruikt minder water en elektriciteit dan andere programma’s.
  • Kies voor een dampkap die geen warmte, en dus geen energie, uit de ruimte onttrekt zoals bijvoorbeeld de revolutionaire Bora kookplaat met afzuiging.
  • Kies voor een inductie kookplaat met verschillende diameters van bakzones. Zo kan u de juiste pot op de juiste bakzone gebruiken.

Kook milieuvriendelijk

Niet enkel de apparatuur in de keuken kan energie besparen, ook de manier van koken zal mede het energieverbruik in de keuken bepalen. Zo kan u bijvoorbeeld gebruik maken van snelkookpannen. Door de korte en afgesloten bereiding gaat er niet enkel minder energie verloren, maar blijven ook vitamines, smaak én kleur beter behouden. Ook éénpansgerechten zoals wok, diverse stoofpotjes en maaltijdsoepen zijn ideale energiezuinige kookmethoden.

Maak nu je afspraak

Boek nu je persoonlijke binnenhuisarchitect voor gratis en vrijblijvend advies. Zij creëren sfeer, licht en ruimte door creatieve oplossingen en tillen je nieuwe keuken naar een hoger niveau.

Ga je liever zelf aan de slag? Ontwerp zelf je droomkeuken met onze geweldige 3D keukenplanner en ontvang meteen je keukenplan. Je nieuwe keuken prijs berekenen? Ontvang meteen de richtprijs voor je nieuwe keuken met onze handige prijscalculator.

Download onze inspiratiegids en laat je verrassen door onze laatste realisaties. Tot binnenkort in één van onze keuken toonzalen?

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze acties, wedstrijden en events. Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy beleid