Witte keukens: laat je inspireren

Witte keukens: laat je inspireren

Heb je plannen om een nieuwe keuken te installeren? Een klassieker onder de keukens is zonder twijfel de witte keuken. Met een witte keuken kan je namelijk veel kanten mee op, het is een natuurlijke kleur waardoor je zelf met kleuraccenten kan spelen in de decoratie. Daarnaast straalt dergelijke nieuwe keuken ook licht uit waardoor het de ruimte doet opleven. 

Een witte keuken betekent trouwens niet een saaie keuken, tegenwoordig zijn er zoveel mogelijkheden en nieuwigheden in de keukenwereld waardoor je van een witte keuken ook een speciale keuken kan maken: zowel in de moderne- als landelijke stijl. In dit nieuwsbericht bespreken we de verschillende mogelijkheden en stijlen die je hebt bij een witte keuken.

Hoogglans witte keuken

Een hoogglans witte keuken is een keuken die 100% thuis hoort in de moderne stijl. Een witte keuken die volledig is uitgewerkt met keukenkasten in hoogglans lak krijgt al snel een strakke look. Dergelijke hoogglans keukens gaan ook vaak samen met greeploze keukenkasten zodat de witte look van de keuken niet wordt onderbroken door greepjes of knopjes. Bij een witte moderne keuken kan er gekozen worden om het witte door te trekken naar het werkblad, maar er kan eveneens gekozen worden om te werken met een werkblad in een andere kleur. Dit doorbreekt het maagdelijke witte van de keuken een beetje, maar ontdoet niets aan de moderne stijl.

Landelijke witte keuken

Een witte keuken kan ook in landelijk vorm voorkomen, hierbij wordt er vaak gebruik gemaakt van karaktervolle keukenkasten en keukendeuren met kaderfront om het landelijke meer naar voor te brengen. In tegenstelling tot de moderne witte keuken wordt er hier meestal wel gebruik gemaakt van greepjes, maar deze kunnen heel subtiel zijn waardoor ze niet echt opvallen in het geheel. Bij landelijke keuken wordt er ook gebruik gemaakt van vitrine kasten of kasten met glazen deurtjes, omdat dit het landelijke meer naar voor brengt. Hier kan je net zoals bij de hoogglans keukens kiezen voor een wit werkblad of gekleurd werkblad, alles is mogelijk in uw landelijke, witte keuken. 

Witte keuken greeploos

Een witte keuken combineert zich alsook perfect met de greeploze stijl. Aangezien we bij Keukens De Abdij verschillende greeploze oplossingen hebben, is er voor elke kleur en stijl wel een greeploze mogelijkheid. Doordat een greeploze keuken al snel een strakke look krijgt door gebruik van de verticale en horizontale lijnen en de doordat de kasten niet worden onderbroken door greepjes, zorgt de witte kleur voor een extra strak en modern effect. De witte, greeploze keuken is dus een op en top moderne keuken die heel erg clean over komt. Hier kan er gebruik gemaakt worden van andere accentkleuren in bijvoorbeeld het werkblad of door gebruik te maken van kleurrijke decoratie of planten in de keuken. 

Witte keuken met accentkleur

In de vorige drie stijlen van witte keukens gaven we al aan dat een witte keuken niet volledig in dezelfde kleur moet zijn. Zo kan er gebruik worden gemaakt van een kleuraccent om het geheel een beetje specialer te maken. Een kleuraccent kan in de vorm van decoratie, zoals een aantal kleurrijke vazen of vrolijke kookboeken op het werkblad,maar er kan ook gekozen worden voor een gekleurd werkblad. Deze witte keuken combineert bijvoorbeeld perfect de metalic trend dankzij de bronzen werkblad en spatwand. Op deze manier krijgt de keuken toch een beetje kleur zonder te overheersen of het lichteffect van de witte keuken te verminderen. 

Witte keuken met hout

Een witte keuken ziet er clean en licht uit, maar dit kan er ook voor zorgen dat de keuken redelijk koel en kil overkomt. Om dit te vermijden, kan een witte keuken altijd worden gecombineerd met hout. Op deze manier breng je terug wat warmte in de keuken. Hout kan op verschillende manieren in de keuken worden verwerkt: keukenkasten, keukendeuren, werkblad, keukenwanden,... Ook kan bij deze keuze kan er zowel gekozen worden voor greeploos als greepjes, of landelijk en modern. 

Maak nu je afspraak

Boek nu je persoonlijke interieurarchitect voor gratis en vrijblijvend advies. Zij creëren sfeer, licht en ruimte door creatieve oplossingen en tillen je nieuwe keuken naar een hoger niveau.

Ga zelf aan de slag en ontwerp je droomkeuken met onze geweldige keukenplanner. Verdiep je in materialen, kleuren, indelingen en toestellen. Prijs keuken berekenen? Dat doe je snel en eenvoudig met onze handige prijscalculator.

Download onze inspiratiegids en laat je verrassen door onze laatste realisaties. Tot binnenkort in één van onze keuken winkels?

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze acties, wedstrijden en events. Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy beleid