Bekijk alle nieuws

Greeploze keuken: de mogelijkheden

Bij Keukens De Abdij zijn we thuis in verschillende soorten stijlen. In zowel de landelijke als de moderne stijl kunnen we iedereen adviseren bij het samenstellen van de keuken van hun dromen.  Eén van de specialiteiten van Keukens De Abdij is daarbij de greeploze keuken. Met zo'n 160 varianten in greeploze oplossingen mogen we ons toch wel de specialist in greeploos noemen. 

Wij bieden een compleet greeploos programma. Bij Keukens De Abdij hebben we niet alleen de grootste keuze in greeploze oplossingen, maar zijn onze greeploze keukenskasten en deurtjes ook leverbaar in vele frontkleuren en frontmaterialen. Wij hebben inzetprofielen leverbaar in inox, uni-kleuren en in alle kastkleuren. Ook verticale greeplijsten zijn mogelijk, bij bijvoorbeeld hoge kasten of koel/vries-combinaties.

In dit artikel vertellen we jullie welke greeploze mogelijkheden er vaak worden gebruikt bij keukens. Zo kan u zelf bepalen welke greeploze versie het beste aansluit bij uw smaak en look van uw keuken. Uiteraard helpen onze keukenadviseurs en binnenhuisarchitecten u verder met al uw vragen in onze toonzalen. 

1. Front met afschuinende lijst 

De eerste mogelijkheid is om gebruik te maken van een front met afgeschuinde metalen lijst. Hierbij zijn de inzetprofielen opgemaakt in hetzelfde frontmateriaal zodat er één geheel wordt bekomen. De afgeschuinde lijst zorgt ervoor dat de kasten makkelijk langs boven kunnen worden geopend. Door de kiezen voor een metalen lijst ben je er van verzekerd dat de keukenkastjes en deurtjes niet snel beschadigd zullen worden. Dergelijke greeploze oplossing is bij Keukens De Abdij verkrijgbaar in 22 verschillende kastkleuren en bijna alle frontkleuren. 

2. You-schaalgreep

Een tweede greeploze oplossing is het gebruik van een You-schaal. De benaming geeft al een beetje weer over hoe deze greeploze keukenkasten eruit zien. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een gleuf waar je de keukenkasten of schuiven mee kan open trekken. Het lange gedeeltje van de You-greep zit aan de binnenzijde waardoor de greepjes wel zichbaar zijn. Wie dus meer van een wat markanter uiterlijk houdt, kiest het best voor een You-schaalgreep. De You-schaalgreep heeft ronde vormen waardoor het iets minder strak oogt. 

3. Front met trapprofiel

Een derde, veel gebruikte mogelijkheid in het greeploze assortiment is deze front met een hoekig trapprofiel. Net zoals de front met een afschuinde lijst kunnen de inzetprofielen worden opgemaakt in hetzelfde frontmateriaal en is dit ook verkrijgbaar in 22 kastkleuren en bijna alle frontkleuren. In tegenstelling tot de You-schaalgreep, zit het lange gedeelte van het greepje aan de buitenkant van de keukenkast waardoor de keuken algemeen een strak en ononderbroken look krijgt. Ook hierbij is het trapprofiel voorzien van een metalen afwerking waardoor de keukenkasten niet snel beschadigd zullen worden. 

4. Doorlopende greeplijsten 

De vierde greeploze oplossing is om gebruik te maken van doorlopende greeplijsten, dit wordt voornamelijk gebruikt bij eilandopstellingen. Bij dergelijke opstellingen kunnen de greeplijsten namelijk volledig doorlopen over het gehele kookeiland. Met twee doorlopende greeplijsten creeër je een strakke belijning. Hierdoor lopen de ladepanelen en greeplijsten door over de zijkant van de kast, wat een heel strakke en moderne keuken als resultaat geeft. 

5. Push-to-open

Als laatste is er ook nog het push-to-open systeem. Bij dit systeem zijn er geen greepjes of greeplijsten nodig. Zoals de naam van het systeem zelf zegt, kan men de deurtjes openen door een zachte touch. Door de keukenkasten of deuren een klein duwtje te geven, springen de deurtjes zacht open. Bij deze oplossing is er niets dat de lijnen van de keuken onderbreekt. Zowel bij een moderne stijl als een landelijk stijl kan dit zorgen voor een prachtig resultaat. 

Deze vijf greeploze mogelijkheden zijn diegene die u terugvindt bij Keukens De Abdij. Natuurlijk zijn er verschillende varianten op elke oplossing die hier werd benoemd. Op deze manier kunnen wij meer dan 160 varianten aanbieden. Onze keukenadviseurs helpen u graag met uw greeploze keuze en geven u advies op maat van uw toekomstige keuken. 

Plan alvast uw toekomstige keuken zelf met onze gratis online keukenplanner.

ONTWERP  GRATIS  UW  KEUKEN

Daarnaast bent u ook altijd welkom in één van onze vestigingen in Ninove, Waasmunster, Boutersem, Zemst én Waregem om inspiratie op te doen.  Beleef uw keuken!

MAAK NU EEN AFSPRAAK

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul dit onderstaande formulier in en wij contacteren je zo snel mogelijk.