Bekijk alle nieuws

Keukentrends 2015

 

In ons vorig nieuwsbericht spraken we al over de verschillende stijlen die je kan vinden bij Keukens De Abdij. Sommige stijlen worden populairder met de jaren, andere stijlen zie je dan weer verdwijnen. Elk jaar zien we trends komen en gaan. Ook dit jaar merken we weer heel wat nieuwe trends in de keukensector. Vandaag zetten we enkele populaire veranderingen op een rijtje en wie weet krijgt u zo weer wat inspiratie voor uw eigen droomkeuken. 

1. Greeploze keuken

De nieuwe keuken is helemaal greeploos. Een greeploze keuken betekent dat handgrepen zijn weggewerkt in de bovenkant of onderkant van kasten en laden. Hierdoor hebben greeploze keukens een eenvoudig en strak design die in ieders interieur passen. Een pluspunt aan dergelijke greeploze keukens is dat de handvatten en knoppen u niet meer hinderen, blijven haken aan de handvaten van uw keuken is verleden tijd. Onze brede waaier aan materialen, strak wit tot warm hout, zorgen ervoor dat iedereen zijn eigen stijl kan terugvinden. Belangrijk hierin is om het lijnenspel mooi te laten uitkomen/doorlopen, want alles draait rond minimalisme - ook een trend dit jaar - bij een greeploze keuken! Hoe meer men de lijnen van de kasten laat doorlopen hoe beter uw keuken tot zijn recht komt. Keukentoestellen en opbergruimtes worden zo onopvallend mogelijk weggewerkt zodat uw keuken een stijlvol geheel vormt. Het design van de keukentoestellen speelt hierin ook een grote rol. Deze kan de strakheid van de keuken nog extra benadrukken. Een zeer grote variatie aan greeploze mogelijkheden zorgt ervoor dat er steeds een greeploze keuken is die bij uw stijl past. Deze kunnen gaan van fronten met een metalen ingefreesde greeplijst, semi greeploze fronten waarbij de greeplijst ingefreesd zit in het front, opliggende greeplijsten in verschillende afwerkingen en komprofielen waarbij uw frontje mooi recht afgewerkt wordt. 

 

 

2. Natuurlijke keuken

In 2015 wordt de natuur weer vrolijk verwelkomd in de keuken. Niet alleen zien we meer plaats voor groen in de keuken in de vorm van verse kruiden en kruidenplanten, maar er is ook een toename van natuurlijke materialen zoals hout en graniet in de keuken te merken. Deze ontwikkeling is eigenlijk al een aantal jaren aan de gang, maar dit jaar breekt deze trend pas echt door. De reden hiervoor is dat mensen steeds meer milieubewust worden en meer respect hebben voor de natuur. Daarbij straalt de natuur, houten accenten en groene elementen rust uit, iets waar mensen deze dagen naar op zoek zijn. Bij deze natuurlijke keukentrend wordt er ook vaak gewerkt met rustige aardetinten en lichte kleuren om een mooi geheel te vormen. Uiteraard kan er bij een natuurlijke keuken nog steeds gekozen worden voor vrolijke knalkleurtjes, maar veel mensen kiezen liever voor een rustig beeld.

 

 

3. Minimalistisch keuken

We spraken er in ons vorig nieuwsbericht al kort over: de minimalistische keuken. Accessoires en versieringen worden dezer dagen meer en meer gezien als overbodig en verdwijnen dan ook uit de keuken. Keukens worden strakker en minimalistischer. In 2015 wordt er vooral gekeken naar de functionaliteit van een keuken, zonder in te boeten op gezelligheid. Ook hier zien we het greeploze ook meer  tevoorschijn komen aangezien weggewerkte handgrepen het strakke van een keuken mee versterken. Een strakke, minimalische keuken hoort ook "clean" te zijn en dit zien we dan weer terug in de gladde afwerkingen, zoals bijvoorbeeld een hoogglans keuken.  Een minimalische keuken kan in verschillende vormen en kleuren voorkomen, zolang het maar functioneel is en afleidende elementen niet aanwezig zijn. 

 

 

In 2015 blijft het natuurlijk niet bij deze drie trends, maar dit zijn toch de drie populairste in de keuken sector die er voor ons uitsprongen. U kan de overige keukentrends ontdekken in onze vestigingen, onze keukenadviseurs en binnenhuisarchitecten helpen u graag met het vinden van uw ideale droomkeuken. 

 

U bent altijd welkom in één van onze vestigingen in Ninove, Waasmunster of Boutersem om inspiratie op te doen. Beleef uw keuken!

 
MAAK NU EEN AFSPRAAK