Bekijk alle nieuws

Keukentrends 2016

 

Bij Keukens De Abdij volgen we de trends op de voet zodat wij onze klanten steeds het nieuwste van het nieuwste kunnen aanbieden. Wij zijn niet alleen mee met de trends in verband met gebruikte materialen en kleuren, maar eveneens de nieuwste technieken en keukenopstellingen passen wij toe in onze keukens. Sommige trends hebben een impact op de volledige keukenlook, andere zaken hebben dan weer de mogelijkheid om uw keuken up te daten. Ontdek hier dé keukentrends van 2016!

 

Trend 1: Natuurlijk strak

Bij deze trend combineren we twee verschillende elementen tot één look; namelijk een strakke, lichte keuken met natuurlijke materialen zoals hout. De strakke, minimalistische keuken blijft een topper in onze toonzalen, maar meer en meer wordt ervoor gekozen om deze aan te vullen met natuurlijke accenten. Dit accent kan hout zijn, maar eveneens roestbruine en koperen accenten doen het heel goed in 2016. 

 

 

Trend 2: Metaal

Een tweede trend die u mag verwachten in 2016 is het gebruik van metaal als basismateriaal. Eveneens metaalkleuren  als afwerking zal u het komende jaar veel terug zien komen. Deze materialen en kleuren sluiten ook helemaal aan bij de industriële look die de laatste jaren aan populariteit wint. Ook in deze trend ziet men de roestbruine accenten verschijnen.  Deze metalen elementen kunnen niet enkel worden gebruikt in de keuken zelf, maar ook als afwerking in het interieur. De kunst is om de keuken  af te werken met accessoires en eyecatchers die de look van de keuken compleet maken. Zo kan u een metalen werkblad perfect afwerken met een metalen lamp of accessoires. 

 

Trend 3: Hout

Dé combinatie van 2016 is zonder twijfel hout met grijstinten en wit. We zeiden het al kort bij de eerste trend dat ook strakke keukens meer gebruik maken van houtelementen, maar hout als hoofdmateriaal wint zeker ook meer en meer aan terrein. Wanneer men werkt met hout brengt men als het ware de natuur in de keuken. Natuurlijke elementen geven ook een warme en rustgevende sfeer, waardoor je kan genieten van heerlijk samenzijn met de familie in het hart van uw woning. Zo kan u bijvoorbeeld bij keukens De Abdij kiezen voor 'Real Oak' kastdeuren, uniek in België! 

 

 

Trend 4: Geometrische vormen

Strakke belijningen en terugkerende patronen in kleinere keukenitems en accessoires is ook één van de elementen die u in 2016 veel zal zien terugkeren in keukens. Geometrische vormen kon je al een paar jaar terugvinden in het interieur van de woonkamer, dit jaar zal deze geometrie ook de keukenruimte veroveren. Accenten in toffe kleuren of een trendy kleur voor uw keukenkasten zorgen voor een extra aanvulling op deze geometrische vormen. Al deze zaken geven uw keuken een uniek cachet. 

 

 

Trend 5: Botanic

Zoals eerder aangehaald, doen natuurelementen het heel goed in de keuken in 2016. Hierbij blijft het echter niet enkel bij hout en natuurlijk materiaal. Elementen uit de natuur inspireren ontwerpers. Van vlindervleugels tot bladernerven, of van houtringen tot sneeuwvlokken, het komende jaar kan u het allemaal terugvinden in uw toekomstige keuken. Met dergelijke zaken brengt u de natuur in uw keuken op een speelse en subtiele manier, zonder te overheersen.

 

Kwaliteit

Zoals we al aanhaalden, houden de keukentrends niet op bij materialen en kleuren. Ook op vlak van kwaliteit kan u eveneens nieuwigheden in uw keuken verwachten. Keukens De Abdij staat er voor bekend om voor kwalitatieve oplossingen te gaan. De vooruitgang in kastenbouw en keukenopstellingen wordt dan ook onmiddellijk doorgetrokken in onze keukens. Uw keuken is een gebruiksvoorwerp, waarvan de kwaliteit zich laat zien in functionaliteit, ergonomie en vernieuwende techniek. Met onze verbeterde modellen zorgen wij voor een kwalitatieve topprestatie op de Belgische keukenmarkt. Legbanken vindt u nu met een dikte van 19 mm, rugwanden met 8 mm dikte. Met Keukens De Abdij haalt u gegarandeerd kwaliteit in huis. Omdat wij  zoovertuigd zijn van de kwaliteit van onze producten, bieden wij al onze klanten een levenslange Service Garantie op uw keuken.

 

 

U bent altijd welkom in één van onze vestigingen in Ninove, Waasmunster of Boutersem om inspiratie op te doen en de nieuwste keukentrends te ontdekken in de toonzaal. Beleef uw keuken!

 
MAAK NU EEN AFSPRAAK