Moderne keukens: trends en inspiratie

Moderne keukens: trends en inspiratie

Eén van de populaire stijlen die wij bij Keukens De Abdij aanbieden, zijn de moderne keukens. Bij moderne keukens wordt er vaak gedacht aan witte, strakke keukens die weinig origineel zijn. Bij Keukens De Abdij is niets minder waar. Binnen de moderne keukens bestaat er heel wat variatie, zo kan je de keuken helemaal aanpassen naar jouw eigen smaak en zelfs andere stijlen verwerken in je moderne keuken.

Wat is een moderne keuken?

Een moderne keuken is een keukenstijl die bekend staat om zijn strakke lijnen, minimalistisch ontwerp en eigentijdse uitstraling. Het is een stijl die voortkomt uit de moderne architectuur. Een moderne keuken kenmerkt zich door een eenvoudig en gestroomlijnd ontwerp, met vaak gebruik van hoogwaardige materialen zoals glas, roestvrij staal, hoogglans laminaten en natuursteen werkbladen.

Belangrijke kenmerken van een moderne keuken zijn onder andere:

  1. Strakke en rechte lijnen: moderne keukens hebben over het algemeen strakke en rechte lijnen, zonder teveel extra's. Het ontwerp is minimalistisch en gericht op functionaliteit.

  2. Minimalistisch kleurenpalet: vaak worden neutrale kleuren zoals wit, zwart, grijs en beige gebruikt in moderne keukens. Dit draagt bij aan de strakke en propere uitstraling.

  3. Geavanceerde apparatuur: moderne keukens zijn vaak uitgerust met geavanceerde apparatuur en technologieën. Denk hierbij aan inductiekookplaten, stoomovens of kookplaten met afzuiging.

  4. Open indeling: een moderne keuken heeft vaak een open indeling, waarbij de keukenruimte naadloos overloopt in de woon- of eetkamer. Dit creëert een gevoel van ruimte en bevordert sociale interactie tijdens het koken en entertainen.

  5. Functionele opbergruimte: efficiënte opbergruimte is een belangrijk aspect van een moderne keuken. Ingebouwde kasten en lades met geavanceerde opbergsystemen zorgen voor een opgeruimde en georganiseerde ruimte.

  6. Strakke materialen: moderne keukens maken vaak gebruik van strakke materialen zoals glas, roestvrij staal, hoogglans laminaten en natuursteen. Deze materialen dragen bij aan de moderne uitstraling en zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden.

Moderne witte keuken

Een moderne witte keuken straalt tijdloze elegantie uit met een eigentijdse twist. De strakke lijnen en minimalistische esthetiek creëren een ruimtelijk en opgeruimd gevoel. Witte en greeploze kasten vormen de basis van deze stijlvolle keuken.

Het gebruik van contrasterende accentkleuren voegt diepte en visuele aspecten toe, terwijl moderne apparaten met strakke lijnen in zwart of roest de afwerking naar een hoger niveau tillen. De juiste keukenverlichting, met inbouwspots of moderne hanglampen, verlicht de ruimte op een subtiele en elegante manier.

Materialen zoals glas, roestvrij staal en beton dragen bij aan de moderne uitstraling, terwijl texturen in spatwanden of marmeren keukenbladeneen vleugje verfijning toevoegen. Een moderne witte keuken combineert stijlvol design met functionaliteit en creëert zo een tijdloze ruimte die perfect is voor zowel koken als entertainment.

Moderne keuken met eiland

Een moderne keuken met een eiland is de ultieme combinatie van stijl en functionaliteit. Het eiland fungeert als het kloppende hart van de ruimte, waar koken en samenzijn samenkomen. Met strakke lijnen, een naadloos werkblad en hoogwaardige materialen straalt het eiland een eigentijdse charme uit.

Het eiland biedt niet alleen extra werkruimte, maar ook opbergruimte, waardoor je keukengerei en benodigdheden binnen handbereik hebt. Bovendien is het een perfecte plek om informeel te aperitieven, dineren of ontbijten.

Met geïntegreerde moderne apparatuur, zoals kookplaten en spoelbak, is het eiland praktisch en efficiënt in gebruik. Het zorgt voor een vlotte workflow en maakt het gemakkelijk om gerechten voor te bereiden terwijl je in contact blijft met je gasten.

Keuken landelijke modern

Een landelijk moderne keuken brengt de warmte en charme van een landelijke stijl samen met de strakke lijnen en eigentijdse flair van een moderne keuken. Het resultaat is een unieke combinatie van rustieke elegantie en tijdloze verfijning.

In een landelijk moderne keuken worden natuurlijke elementen en warme tinten gecombineerd met moderne details. Denk aan de combinatie van fineer- en laminaatfronten voor dat vleugje landelijke charme. Het gebruik van natuursteen voor het keukenblad of spatwand voegt extra textuur en karakter toe. De combinaties zijn echt eindeloos.

Moderne hedendaagse keuken

Bij moderne keukens denken we vaak automatisch aan strakke, witte kasten in combinatie met een functioneel kookeiland. Een dampkapgroep, die volledig wordt ingewerkt in een luifel boven jouw kookeiland, zorgt voor een hedendaagse uitstralingAlle kasten worden zodanig ingericht om jouw comfortabele leefkeuken zo functioneel mogelijk te maken. De optimale opbergruimte maken dat de keuken clean en hygiënisch oogt. 

Bij de keukenkasten heb je bij ons de keuze uit verschillende grepen, alsook volledig greeploos. Technieken zoals de tip-on, waarbij de kastjes met een enkel duwtje geopend en gesloten kunnen worden, kunnen gecombineerd worden met onze deuren met dempingssysteem. Samen met de binnenhuisarchitecten wordt er gezocht naar een ontwerp dat meegaat met de laatste trends, die inspelen op de vragen en behoeftes van de klant. 

Moderne design keuken

Moderne architectuur, strakke lijnen, authenticiteit en een perfecte afwerking zijn allemaal kenmerken van de moderne design keuken. Bij design keukens wordt er vaak gekozen voor duurdere en duurzame materialen. De keuze van deze materialen zorgt ervoor dat uw keuken uniek is. Een strak lijnenspel en combinaties tussen talrijke materiaal- en kleurmogelijkheden, maken jouw nieuwe keuken tot een ontwerp met net dat tikkeltje extra.

Moderne design keukens zijn moderne keukens die er net wat gewaagder uitzien. In tegenstelling tot ‘normale keukens’ maakt de combinatie van de hoge afwerkingsgraad, het uitdagende, unieke design en interessante details dit jouw eigen ‘limited edition’ keuken. Binnen elk budget wordt er gezocht naar de designkeuken van jouw dromen.

Veelgestelde vragen over moderne keukens

Wat zijn de keukentrends?

Keukens De Abdij ging voor jou op zoek naar de nieuwste trends van 2023. Lees onze blog over de nieuwste keukentrends 2023 en ontdek de kleuren, materialen, combinaties, inrichting en duurzame innovaties die dit jaar onze keukenstijlen verrijken.

Hoeveel kost een moderne keuken?

De prijs van een keuken hangt af van verschillende factoren. De grootte, de materialen, de keukentoestellen. Voor een exacte prijsberekening tekenen onze interieurarchitecten en keukenexperten de gewenste keuken voor je uit. Vrijblijvend en binnen je budget. Kom langs in één van onze toonzalen of maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek.

Maak nu je afspraak

Boek nu je persoonlijke keukenarchitect voor gratis en vrijblijvend advies. Zij creëren sfeer, licht en ruimte door creatieve oplossingen en tillen je nieuwe keuken naar een hoger niveau.

Zelf je keuken ontwerpen? Ga zelf aan de slag met onze geweldige keukenplanner en ontvang meteen je keukenplan. Kostprijs keuken berekenen? Dat doe je in 5 eenvoudige stappen met onze handige prijscalculator.

Download onze inspiratiegids en laat je verrassen door onze laatste realisaties. Tot binnenkort in één van onze keuken belevingstoonzalen?

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze acties, wedstrijden en events. Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief!

Door je in te schrijven ga je akkoord met ons privacy beleid